LivingTravel

Live Love Lamu

Voor kerst kregen Mia en ik o.a een tripje naar Lamu cadeau. Wat kent de kerstman ons toch goed, want er is haast niets waar je ons blijer mee kunt maken.

Dankzij gunstig gewijzigde vertrektijden van zowel de heen- als terugvlucht, hadden we ineens echt ruimschoots de tijd om vanalles te ondernemen, maar toch nog steeds een heel relaxt gevoel te hebben.
Zoals altijd verbleven we ook dit keer in Bananahouse te Shela, en het penthouse daar voelt inmiddels bijna als ons eigen plekje.

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat werd er gezwommen, was het niet in de zee, dan wel in het zwembad. Uiteraard hebben we ook liters water versleept, om ontelbare zandkastelen, -torens en -taarten te bouwen.

Een ritje op een ezeltje maken wilde Mia niet, maar varen met een Dhow gelukkig wel! We maakten een sundowner cruise door de mangroven, en gingen een middag erop uit om te BBQ-en op een strandje. Helaas lukte het niet om onderweg een verse vis te vangen, maar gelukkig had de bemanning voor dat geval een overheerlijke kingfish meegenomen.

Natuurlijk zwierven we ook rond in de straatjes van Shela, dat trouwens steeds meer posh begint te worden. Was Shela vroeger een beetje de simpelere, armere versie van Lamu, tegenwoordig lijkt het meer op de goudkust!

En, een vakantie naar Lamu zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een tripje naar Lamu (stad)! Mia moest even erg wennen aan het lopen in de smalle straatjes, en de vele mensen, ezeltjes, karren, dieren en geluiden, maar na een verfrissende milkshake bij ons favoriete cafeetje, begon ze het zelfs echt leuk te vinden. We shopten voor kikoi’s en nog een paar andere souvenirs, struinden over de markt, en slenteren door de straatjes, waarbij we ons verbaasden over het grote contrast tussen de eerste paar rijen huizen aan de zeekant, en de achteraf straatjes.

Iedere keer weer genieten we in Lamu tot we bijna ontploffen, als het paradijs op aarde bestaat dan heet het vast Lamu.
Maar inmiddels zijn we weer heerlijk uitgerust, opgeladen en verkleurd terug gekeerd naar ons eigen paradijs, waar we nog even nagenieten bij de vele fotos. Geniet gerust even met ons mee.

Author

admin

One thought on “Live Love Lamu

  1. Prachtig. Toch jammer dat we nog nooit hier naar toe zijn geweest. Mooie foto’s. Moeten in het koele seizoen toch maar een keer naar jullie komen en dan dit eiland bezoeken.
    Genieten

Comments are closed.