partyworking

75 jaar jubileum Florensis

Florensis bestaat dit jaar 75 jaar, een heugelijk feit dat gevierd mag (moet?) worden.
Alle verschillende Florensis lokaties in de wereld waren gevraagd om iets bijzonders te doen.

IMG_1372

Wij kozen ervoor om een dag te organiseren voor al onze werknemers, én hun gezinnen.
Geen gemakkelijke opgave, want we hebben zo’n 400 werknemers, en met hun gezinnen erbij zou het een feest worden voor 1200 personen, waarvan zo’n 600 kinderen.

IMG_0961

Een commitee werd opgericht, en Lieke wilde wel het voortouw nemen in de organisatie.
Men wilde graag een feest buiten de kwekerij, op locatie. Het regelen van transport voor 1200 mensen is al een enorme uitdaging op zich.
Voor de lokatie kwamen we uit bij FishEagle Lodge in Naivasha. Een prachtige plek aan het meer, met veel bomen, en dus lekker schaduwrijk.

IMG_1096

We kozen voor het thema ‘Florensis Festival’. Omdat het grootste genieten voor onze werknemers toch vooral bestaat uit lekker kunnen eten en drinken, en niet te veel ‘moeten’.
We wilden de hele dag een gevoel geven van een festival. Met allerlei activiteiten voor het hele gezin, en verschillende kraampjes met eten en drinken.

IMG_1133

En zo gebeurde het, bussen vol met onze werknemers en hun families stroomden vanaf 07.20 uur de locatie binnen, en het (festival) terrein werd ontdekt.
Er was een hoofdpodium waarop de hele dag activiteiten plaats vonden, en eromheen stonden kleinere tenten waarin workshops gegeven werden, en de verhalen vertellers van StoryMoja hun ding deden. Maar er was ook een tent met een Silent Disco voor de dansliefhebbers.

IMG_1009

Wie wilde kon een boottocht maken op het meer, en voor de kinderen verzorgde Sarakasi trust – Smiles for Change trampolines, springkussens, een knutselhoek waar geverfd, getekend en kralen geregen kon worden, een heleboel clowns, acrobaten, poppenkast, en natuurlijk de onmisbare grimeurs.
Eigenlijk hadden we nog een heel programma met estafette spelletjes, maar de dag was al voorbij voordat we de kans hadden gehad om daarmee te beginnen. Wellicht een volgende keer…

IMG_1257

Er waren meerdere loungeplekken waar gezeten en gekletst kon worden, onderwijl genietend van het hele gebeuren. En kraampjes met fruit, popcorn, worstjes en eieren, suikerspin en vers gebraden schaap van onze eigen kwekerij (onze grasmaaiers) zorgden voor de nodige versnaperingen.

IMG_1207

Tussen de middag was er voor iedereen een warme lunch, en uiteraard waren er ook een paar speeches.
Tijdens Eddy zijn speech werden ook de cadeaus aangeboden. Aan Florensis Nederland gaven we een “Carpet of Life” dat gemaakt gaat worden van stukken stof die alle medewerkers in de afgelopen dagen gedoneerd hebben. Daadwerkelijk een cadeau van al onze medewerkers dus. De medewerkers zelf kregen o.a. een zakje “Seeds for Change”, een ingenieuze manier van boomzaadjes, gecoat in een mengsel van klei en houtskool.

IMG_1397

Na de lunch was er, wegens overweldigend verzoek vanuit onze medewerkers een optreden door Kayamba Africa.

Rond 5 uur ging iedereen moe, maar voldaan, naar huis, maar bij het in de bussen stappen kreeg iedereen nog wat versnaperingen mee, waar we tijdens de dag niet eens aan toe gekomen waren.
Om er voor te zorgen dat men zich dit feest nog lang zal heugen, is alles vastgelegd door een foto- en videograaf, maar er was ook een ‘Selfie Wall’ waar mensen zelf foto’s konden nemen, of een foto konden laten nemen door een fotograaf.

IMG_1066

IMG_1070

IMG_1081

IMG_1094

IMG_1113

IMG_1119

IMG_1121

IMG_1178

IMG_1126

IMG_1204

IMG_1318

IMG_1412

IMG_1438

IMG_1446

Author

admin