Livingparty

Mia’s feestweekend

Al bijna meteen nadat we Mia ontmoetten besloten we dat we een groot feest wilden organiseren zodra alle adoptie perikelen afgerond zouden zijn. Destijds konden we niet vermoeden dat het nog zo lang zou duren.

FotografieIngeborgvanBruggen-7015

Maar het feest kwam er, en wel een heel weekend lang. Het vond plaats bij Dordrecht Glamping, en het thema was Paars (Mia’s lievelingskleur) picknick, (iedere avond als ik Mia vraag: waar ga je van dromen? is dat haar antwoord) en kralen (omdat Mia graag kralen rijgt tot een lange ‘stoet’ of ‘file’)

De weken voorafgaand aan het feest hielden we de weersverwachtingen met Argus ogen in de gaten, want alles zou buiten plaats vinden. Maar uiteindelijk durfden we het toch niet aan, en besloten een grote tent en bankjes neer te zetten. (Gelukkig!)

FotografieIngeborgvanBruggen-6957

Op vrijdag vertrokken we naar Dordrecht, en in de loop van de dag druppelden steeds meer vrienden en familie binnen. De aankomst van de familie Wolf spande de kroon: ‘We zitten vast in de modder, Kees zijn weekend kan nu al niet meer stuk!’
Wat was het heerlijk om iedereen weer te zien, in de ogen te kunnen kijken, te knuffelen, en samen te lachen. Regen of modder stonden een heel gezellige eerste avond dan ook niet in de weg, en wat tikt de klok dan toch snel!

6

Zaterdag was de dag van de ceremonie.
Wat is het grappig om wakker te worden, en ‘s ochtends alleen maar lieve vrienden en familie tegen te komen onderweg naar de douche, en aan de ontbijttafel. Onder een voorzichtig zonnetje genoten we van alle lekkere ontbijtdingen die we stiekem toch wel eens missen in Kenia (Croissants! Krentebollen! Eierkoeken! Lekkere broodjes! Om nog maar niet te beginnen over alle beleg…)
Na het ontbijt hielp de hele groep om de locatie om te bouwen tot een echte feestlocatie (Better Together!) en voor we het wisten arriveerden de eerste ceremonie gasten. Snel onze feestkleding en…. de regenlaarzen aan!

FotografieIngeborgvanBruggen-7225

De tonen van ‘what a wonderful world’ gaven aan dat de ceremonie nu echt begon. Na een woord van welkom, ontrolde Mirjam Mare het gedicht dat ‘Gewoon Jip’ speciaal voor deze gelegenheid gemaakt had.

We hadden verschillende vrienden en familieleden gevraagd om een bijdrage te leveren aan de ceremonie, en Eddy begon, met het verhaal van onze ervaringen gedurende Mia’s adoptie (link naar de speech). Eddy, die zo vaak, en zo makkelijk, speeches geeft, zonder er zijn hand voor om te draaien. Maar dit keer, het moment waar we zó lang naar uitgekeken hebben, ten overstaan van iedereen die ons lief en dierbaar is… werd het zelfs Eddy even te veel…

FotografieIngeborgvanBruggen-7115

Tijdens het lied ‘the circle of life’ hebben alle aanwezige kinderen een cirkel rond de tent gelopen, onderwijl zwaaiend met linten. De eerste vrienden die een bijdrage leverden waren Jacob en Annet, en wát voor bijdrage! Zij zongen het lied “Mijn wens voor jou” van Elly Zuiderveld. Wat een prachtig lied, wat een prachtige tekst, en wat een geweldig lieve bijdrage!

FotografieIngeborgvanBruggen-7330

Joost, Wendy en Lotte namen het stokje over. Wendy en Lotte hadden een heel lief bloemenkransje gemaakt voor Mia, en Joost had een prachtig verhaal over kracht/ Ki, dat hij afsloot met het overhandigen van een piñata stok, en de mededeling dat Mia haar kracht nodig zou hebben voor het stuk slaan van een piñata, direct na de ceremonie.

FotografieIngeborgvanBruggen-7361

Toen brak het plechtige gedeelte van de ceremonie aan, waarbij alle grootouders, Mia’s voogden Edwin en Tamara, en wijzelf gevraagd werden om naar voren te komen.
Eddy gaf als eerste uitleg over de namen die we Mia gegeven hebben, en daarna kreeg Edwin het woord. Edwin vertelde over onze lange vriendschap, en hoe dat geleid heeft tot hun toezegging om Mia’s voogden te worden. Hij gebruikte in zijn verhaal vele uitdrukkingen met het woord ‘oog’ en ten slotte boden ze mia een schildering aan van Nazar, het beschermende oog.

FotografieIngeborgvanBruggen-7435

Oma May had zelf een zilveren kraal gemaakt voor Mia, vol van symboliek, en daarnaast had ze ook nog een gedicht gemaakt, geinspireerd op het gedicht dat we destijds in de aankondiging van Mia gebruikten. Mia kreeg oma’s gedicht aangeboden, ingelijst samen met een foto die Opa Angelo heeft gemaakt. Wat een prachtige bundeling van krachten!

FotografieIngeborgvanBruggen-7467

Opa Cor had een speech die voortborduurde op de speech die hij gaf tijdens ons huwelijk, en als besluit kreeg Mia, net als wij tijdens ons huwelijk, een spiegel met aan de ene kant haar foto, en aan de andere kant een gravure van haar naam en geboortedatum.

FotografieIngeborgvanBruggen-7528

Als afsluiting van het plechtige deel zong oom Cor Eijkemans, die zelf maar al te goed weet wat er komt kijken bij een adoptie, het lied ‘You will always be in my heart’, dat komt uit de film Tarzan, en daarin gezongen wordt door Tarzan’s adoptief moeder de gorilla.

FotografieIngeborgvanBruggen-7585

Niet alleen hadden alle aanwezigen een kraal voor Mia meegenomen, om iedereen te bedanken voor hun komst en bijdrage, heeft Mia aan het eind ook iedereen een kraal terug gegeven. Dit was een kraal die gemaakt is door Kazuri beads, en waar Sarakasi sleutelhangers van gemaakt heeft ter ondersteuning van hun ‘Smiles for a Change’ project. Een kraal die daarmee dus 2 prachtige doelen in Kenia ondersteunt!

FotografieIngeborgvanBruggen-7676

Na de ceremonie was er een picknick lunch, verzorgd door het geweldige team van The Holy Kauw. Wat een lekker eten (en niet te vergeten de zelfgemaakte limonades), geweldig mooi gepresenteerd allemaal, en wat een super leuke, lieve en behulpzame mensen zitten er achter dit bedrijf.
Ook Eddy’s nicht Elles Kiers had een aantal heerlijke dingen meegenomen. Zelfgemaakte worstjes van hertenree, limoncello die gretig aftrek vond, en snoeprijen om je vingers bij af te likken.

FotografieIngeborgvanBruggen-7708

Als toetje hadden we alle weekendgasten gevraagd om een taart mee te nemen voor een taartenbuffet. Mia is gék op taart, en hoe beter leer je iemand kennen dan door zijn of haar taartsmaak? Nou, dat hebben we geweten, wat een prachtige creaties werden er meegenomen, en wat heeft iedereen gesnoept!

IMG_0350

Al snel mochten de kinderen zich uitleven op de piñata die hoorde bij het verhaal van oom Joost. Niet alleen Mia heeft haar kracht mogen inzetten, maar alle kinderen hebben geholpen, en gezamenlijk lukte het om de piñata te openen, en de snoepjes te verkrijgen! Hoera!!

37

Oma May en Opa Angelo hadden nóg een verassing in petto voor de kinderen; een heuse Hieperdepiep poppenkast! Met zelfgemaakte poppen die Mia en Lotte uitbeelden, en een spannend verhaal waarbij een heksje haar toverkunsten moest bewijzen, zaten de kinderen op het puntje van hun stoel, en sommigen vonden het zelfs zó spannend dat ze toch maar liever vanuit hun tent verder keken.

50

De middag vloog voorbij, en al snel bleven alleen de weekendgasten nog over, en stak The Holy Kauw de BBQ voor ons aan. Alsof we nog niet genoeg onder de indruk waren van de lunch, denk ik dat de BBQ dit wellicht nog overtrof. Zo waren er bijvoorbeeld verse Chapatti’s, om het Keniaanse gevoel een beetje vast te houden.

IMG_0528

Uiteraard ging ook het kampvuur aan, en voor kinderen is er natuurlijk niets mooiers dan marshmellows roosteren boven en in het vuur.

IMG_0524

De plannen voor zondag vielen letterlijk en figuurlijk een beetje in het water en de modder, maar eigenlijk kon dat de pret niet drukken. Het was een prachtweekend, en wij hebben er van genoten.
We hebben zo ontzettend veel mooie, bijzondere herinneringen, dat we dit weekend zeker niet snel zullen vergeten.

De foto’s tijdens de ceremonie werden gemaakt door Ingeborg van Bruggen, en de andere foto’s zoals gebruikelijk door Eddy, met prachtige bijdragen van Joost (zie ook zijn andere foto’s) en Angelo.

JIP--lieke-

FotografieIngeborgvanBruggen-7022

FotografieIngeborgvanBruggen-7026

FotografieIngeborgvanBruggen-7119

FotografieIngeborgvanBruggen-7252

FotografieIngeborgvanBruggen-7283

FotografieIngeborgvanBruggen-7490

FotografieIngeborgvanBruggen-7610

FotografieIngeborgvanBruggen-7639

IMG_0254

FotografieIngeborgvanBruggen-7701

IMG_0342

IMG_0344

IMG_0274

49

64

IMG_0376

IMG_0381

IMG_0429

IMG_0438

IMG_0447

IMG_0499

83

106

88

IMG_0620

IMG_0617

IMG_0589

IMG_0608

IMG_0626

IMG_0228

Author

admin

3 thoughts on “Mia’s feestweekend

 1. Wat heb ik van jullie genoten!
  Heerlijk feest! Heerlijk om jullie weer te zien! Heerlijk om met Mia te knuffelen..
  Zalig om een weekend samen met Lotte op de camping te staan!
  Wat was het super!!!

 2. Magnifiek kinderfeest waar de volwassenen mee konden genieten. Lekker in de modder dabberen, zwembadje opzetten en afbreken, kampvuur maken, speeltoestellen gebruiken, snoepen, drinken, spelen en sidderen bij de poppenkast. Optochtje naar de ijsjes, in de tent slapen, buiten ontbijten, limonade drinken én ravotten met de een of andere ouder of opa. Knuffelen met oma’s en ja wat allemaal nog meer. Het circus is geen gemis geweest. Wat een dag, een naamgevingsdag.

 3. Men kan vele woorden uitspreken. Maar deze vind ik het meest spekend.

  “Liefde, geluk, familie”

  Geweldig dat we dit mee mochten maken, en Mia welkom in de familie………

Comments are closed.