Living

Mbuzi

Vorige week schreef ik al over het katje dat we gevonden hebben in de put op de farm. Veel mensen vragen ernaar, dus bij deze een update: Het gaat goed!!!
Afgelopen donderdag is Mac (de dierenarts) weer geweest om haar te onderzoeken. Want, dat weten we nu zeker, het is een meisje!
Het gaat heel goed met haar, in de afgelopen twee weken is ze wonderbaarlijk goed opgeknapt, ze begint nu een beetje vlees op haar botjes te krijgen, en in plaats van allen maar blazen spint ze nu vooral veel en hard!!! Ze houdt ook erg van aandacht, en wordt graag geaaid en geknuffeld.

Mbuzi

Eten blijft wel een ‘issue’ iedere maaltijd valt ze nog steeds aan alsof haar leven er van af hangt!
Omdat ze haar inentingen heeft gehad moesten we nu ook officieel een naam voor haar verzinnen. We hebben haar Mbuzi genoemd, dat is het Swahili woord voor Geit. Deze naam hebben we gekozen omdat het geluid dat ze al vanuit de put maakte nog het meeste weg heeft van het geblaat van een geitje. Inmiddels is gebleken dat ze haar naam op meerdere manieren eer aan doet, want ze is ook een klimgeit gebleken!
Mbuzi en Dinges hebben elkaar nog niet ontmoet, omdat het in verband met de incubatietijd van eventuele ziektes die Mbuzi zou kunnen hebben 6 weken duurt voordat we ze aan elkaar voor mogen stellen. Mbuzi woont nu in de gastenbadkamer bij ons thuis, en Dinges natuurlijk in de rest van het huis. We hopen erg dat ze elkaar aardig gaan vinden, want we zouden het erg jammer vinden als Mbuzi straks weg zou moeten…

Author

admin

2 thoughts on “Mbuzi

  1. Tuurlijk! Het makkelijke van Swahili is dat je het uitspreekt zoals je het schrijft. (Of dus ook: schrijft zoals je het zegt)
    Je zegt dus mmmmmmboezie

Comments are closed.