Travel

Knipperlichten

In Nederland gebruik je je knipperlicht om aan te geven dat je van plan bent om van richting te veranderen.
In Kenia zijn knipperlichten echter multifunctioneel inzetbaar…

Waarvoor gebruikt men dan een knipperlicht zoal zul je je afvragen? Meestal om medeweggebruikers te helpen. Bijvoorbeeld door met knipperlichtsignalen aan te geven dat er een tegenligger aankomt, en dat je dus niet kunt inhalen. Hiervoor gebruikt men naar keuze het linker- of rechter knipperlicht. In een enkel geval kan zelfs besloten worden beide knipperlichten hiervoor te gebruiken.
Een hulpvaardige chauffeur is echter ook bereid om zijn medeweggebruikers op de hoogte te stellen van het feit dat er géén tegenliggers aankomen, en dat inhalen dus goed mogelijk is. Hiervoor gebruikt men, naar keuze, het rechter- of linker knipperlicht. Soms zelfs beide.
Een bekende weggebruiker behoort natuurlijk even te worden begroet, hiervoor kunnen koplampen worden gebruikt, maar als die niet werken dan is er altijd nog: het knipperlicht! Tot slot is het knipperlicht een geweldig bruikbaar instrument wanneer je wilt aangeven dat je van plan bent om van richting te veranderen.

Welk van alle bovenstaande mogelijkheden de betreffende chauffeur heeft doen besluiten om zijn knipperlichten aan te zetten weet je meestal pas achteraf…

Author

admin