LivingTravel

Kroegentocht

Inmiddels zijn jullie gewend dat er na het weekend een verhaaltje op de site verschijnt met mooie foto’s van weer een (nieuwe) plek die we bezocht hebben.
Uiteraard waren we van plan om daar ook dit weekend voor te zorgen.

We hadden besloten om zondag naar Malewa River Lodge te gaan. Nog niet zo lang geleden (1997) is er in de buurt van Naivasha een wildpark opgericht, en daar bevind zich ook deze lodge. We hadden ons laten vertellen dat het een mooie plek is om een middagje te vertoeven. Het omringende wildpark is niet heel groot, en nog relatief jong, maar er schijnt toch van alles te zien te zijn. Zo heeft de BBC er zelfs de overplaatsting van resp. Rothshild Giraffes (2002) en Witte Neushoorns (2005) gefilmd. Genoeg ingrediënten dus voor een leuke middag en mooie foto’s voor de site. Dachten we…. Want toen we er aankwamen bleek dat de lodge en het reservaat een nieuwe eigenaar hebben, en voorlopig dicht zijn voor renovatie.

Nu herinnerden we ons Malu, een lodge/ restaurant ook in de buurt van Naivasha. 5 jaar geleden zijn we er één keer geweest, als afscheidsetentje voor Eddy destijds. De weg ernaar toe is erg ‘offroad’, je kunt er écht alleen komen met een 4-wheeldrive. Toen we eenmaal boven kwamen bleek het daar erg koud en bewolkt te zijn. Voor een lunch vonden we het nog wat vroeg, en voor een wandeling eigenlijk te koud. We hebben dus een koffie en een thee gedronken en zijn weer omgekeerd. Haha, wat een rit voor een bakje koffie/thee!

Inmiddels waren we vastbesloten om ons toch ergens te laten verwennen. We besloten dus om naar Drifters te gaan voor wat lekkere drankjes, en later een diner bij zonsondergang. We vonden bij Drifters een heerlijk plekje in de zon en zagen het al helemaal zitten. Totdat bleek dat de drankjes op een enkel biertje en een Fanta na uitverkocht waren, en dat er op zondag geen diner wordt geserveerd.

Het laatste dat we toen konden verzinnen was Sopa lodge. Eén van de luxe lodges die zich de afgelopen jaren in Naivasha gevestigd hebben. Het bleek een lodge die erg mooi van opzet is, hier is echt aandacht besteedt aan de architectuur van de gebouwen en tuin. We kregen er een beetje het ‘Efteling gevoel’. Het is ook nog gelukt om hier te dineren, maar een ere vermelding hier op de site verdiende dat niet echt…

Simba Lodge

Efteling

We hebben dus écht ons best gedaan dit weekend om jullie honger naar mooie verhalen en plaatjes te stillen, maar de ene keer slagen we daar wat beter in dan de andere keer!

Author

admin