Travel

Lake Elementeita

Vandaag zijn we lekker weer een dagje weg geweest. Dit keer was de bestemming Lake Elementeita, een soda-meer tussen Naivasha en Nakuru in. We wisten niet hoelang het rijden zou zijn, omdat de weg bij Gilgil (dat is ongeveer halvewege) in onderhoud is. Dat betekend gewoonlijk dat het een verschikking wordt, omdat er dan meestal een zandweg wordt gemaakt náást de nieuwe weg. Gelukkig konden we al hele stukken over de nieuwe weg rijden en was het al met al geen hele lange rit. Bij Lodge Elementeita aangekomen was het genieten. De veranda keek uit over een prachtig landschap en het meer. Na een paar drankjes en een lekkere vruchtencake zijn we de omgeving gaan verkennen.

Uitzicht bij Lake Elementeita Lodge

Het meer is een soda-meer en dat kan je op vele plekken goed zien door de wit-roze korst die achter blijft als het water verdampt. Dit geeft het gebied op sommige plaatsen een onwerkelijk gezicht.

Lake Elementeita

Lake Elementeita

In het meer komen veel vogels voor. We hebben in ieder geval heel veel flamingo’s gezien, pelicanen, lepelaars en reigers. Er was ook hier een visarend actief, maar wederom heb ik er geen mooie foto van kunnen schieten (ondanks de roofvogel fotografeer cursus).

Flamingo's in de verte

Flamingo's

Lake Elementeita

Na de prachtige rit hebben we nog een drankje gedaan op de veranda van de lodge en vervolgens zijn we terug gereden naar Naivasha. Net voor Naivasha hebben we indisch gegeten in een soort van wegrestaurant. Dit was heerlijk en nog lekkerder doordat het weer eens iets anders was dan het gebruikelijke etentje bij Fishermans camp.

Author

admin

One thought on “Lake Elementeita

Comments are closed.