Living

Shoppen in Nairobi

Nu we een aantal weken in Kenia wonen wordt het tijd om wat eigen dingen aan te schaffen. We hebben 4 stoelen in de woonkamer, maar geen lekkere bank om samen voor het haardvuur bij elkaar te kruipen. Plus de koelkast is nou niet echt super. Dus het werd tijd voor een dagje Nairobi. We zijn vroeg uit de veren gegaan, zoals normaal (6 uur de wekker), en richting Nairobi.
Na een lekker ontbijtje bij Dormans, naar de Nakumatt (grote supermarkt) om te kijken naar koelkasten en vrieskisten. En daar hebben we een mooie zilverkleurige koelkast gevonden. Maar we hadden nog wat andere winkels waar we heen wilden.
Na een dag lang door Nairobi rijden was de oogst:

Koelkast
Vrieskist
Frituurpan
Gieter
Stroomschok opvangers (vanwege de ‘stabiele’ stroom hier)
Bankstel en salontafel / poef (besteld en klaar over 2 weken)
En een hoop ideeën voor gordijnstof

Maar toen stonden we daar met een vrieskist en een koelkast. Gaat het passen in de pickup? Niet dus, maar met de klep open en en hoop touwen en spanbanden hebben we de boel soort van vastgebonden. Op naar huis, 130 kilometer met een koelkast op je auto. Onderweg hebben we langs de weg nog twee hele mooie gevlochten wasmanden gekocht van een heel grappig oud mannetje die niet kon rekenen (1 mand was 1200ksh, dus Lieke wilde voor 2 stuks 2000 betalen, maar nee, twee stuks was toch echt 3000 hahaha).
Al met al was het een heerlijk dagje en we hebben een hoop spullen gekocht die we nodig hadden.

Pickup met koelkast voor ons huisje

Volle pickup

Author

admin

2 thoughts on “Shoppen in Nairobi

  1. geweldig hoor, zie je je eigen al in Nederland rijden met je vrieskist en je koelkast op je nek?!

  2. Ed, kan ik die auto ook ff lenen! Ik heb ook een vrieskist, koelkast en gasfornuis gekocht dit weekend.

Comments are closed.