LivingTravel

Weekend

We hebben een heerlijk weekend gehad. Vrijdag hebben we al een voorproefje genomen in de vorm van een uitgebreide en gezellige lunch met Edwin en Tamara bij Fisherman’s camp.
Zaterdagmiddag was droog, en dan is het ook gelijk warm. We besloten om daarvan te profiteren.
Aan de voorkant van ons huisje ligt een prachtige vlakte. Ooit reikte het meer tot hier, maar dit gedeelte is al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren drooggevallen. Nu zit er erg veel wild op deze vlakte. Als we uit ons raam kijken staat er altijd wel iets! Onze tuin grenst aan deze vlakte, en we wandelen er graag. We besloten nu om via deze vlakte naar de Countryclub te lopen, die een klein stukje verderop zit. Deze keer stond er zelfs een buffel vlakbij! We wisten helemaal niet dat deze hier zaten! Bij de Countryclub hebben ze een hele mooie tuin, dus daar hebben we heerlijk gelunched en ‘op het terras’ gezeten. Zalig!

Tegen de avond arriveerden Jacob, Annet en Joyce in Naivasha. Gezamenlijk wilden we gaan eten bij ‘Drifters’. (het drijvende restaurant waar Eddy eerder ook al eens foto’s van geplaatst heeft.)
Door de vele regen van de afgelopen dagen zijn veel wegen echter veranderd in grote modderpoelen. Nu hebben we wel een goede auto, maar tegen zo veel regen en modder kan zelfs een 4-wheel drive niet op! De weg naar Drifter’s toe was ook veranderd in zo’n modderzee. Het voelde echt alsof we in een schip zaten dat over de golven deint, en waar je af en toe wel iets sturing aan kunt geven, maar de golven bepalen uiteindelijk toch welke kant je op gaat! Een an ander zal er misschien ook wel iets mee te maken hebben dat Eddy (zoals veel van de jongens hier heb ik inmiddels ontdekt) het heerlijk vindt om ondanks de modder en de slechte wegen zo hard mogelijk te rijden.

Auto in de greppel, na glij partij

Nou ja, jullie snappen het al, we belandden in een greppel, en zaten muurvast! Met flink wat duw- en trekwerk van de mannen, en een beetje denk- en stuurwerk, en Girl-power van de meiden, kwamen we er gelukkig wel weer uit, zodat we toch nog konden genieten van de prachtige zonsondergang, en het buitengewoon lekkere eten bij Drifter’s. Wat een super-plekje is dat!!!

Zondag

Zondag besloten we om een bezoek te brengen aan ‘Crater Lake’ dit is een ander meertje hier in Naivasha, ten noorden van het grote meer. We hadden er allemaal al over gehoord, maar waren er geen van allen nog geweest. Rondom dit meer is ook een soort Wildpark dus een leuke locatie voor een dagje uit! Crater Lake bleek echt een prachtige plek, er is een uitzichtpunt waar je het hele meer kunt overzien.

Crater lake viewpoint

Vanwege de zouten in het meer heeft het een smaragdgroene kleur, en er is ook erg veel en mooie begroeiing, en een spectaculair uitzicht over enkele ‘kopjes’ in de omgeving en de Aberdares op de achtergrond. Werkelijk schitterend! Beneden bij het meer zit een ‘lodge’ waar je kunt overnachten, maar ook lunchen. Ook dit is een heerlijk plekje, dus we hebben er een heerlijke middag doorgebracht.

De lodge bij Crater lake

Game drive met Jacob, Annet en Joyce

Author

admin

5 thoughts on “Weekend

  1. Hoe leuk ‘te kermis gaan’ ook is, zonder jou is er toch niks aan popje? Dus nee, ruilen lijkt me geen optie. Maar je bent hier méér dan welkom hoor!

  2. Waaauauuuw!!!
    Weekendje ruilen??? Goeie deal hoor, hier is het namelijk kermis komend weekend.
    Ziet er goed uit hoor!

  3. Ik had dit al wel gelezen hoor en ik zat de hele week al te denken dat jullie wel een erg cool weekend gehad hebben! 1 grote vakantie daar zo te lezen. En ook 1 groot avontuur!
    Maar dat gaat Jo ook wel beleven op de kermis denk ik 🙂

  4. Het is weer duidelijk…
    Ed moet een 4 x 4 cursus gaan doen…
    Hard rijden is leuk, maar de volgende keer is de greppel dieper!
    Ed, de auto moet rollend blijven en niet meer dan dat!
    Het makkelijkst is om in sporen van de voorganger te rijden en heel licht mee te sturen zodat je in die sporen blijft.
    De auto doet de rest. Remmen is geen goede optie, daarvan gaat hij alleen maar meer glijden. Hard rijden is daarom ook geen goede optie. Als je eigenlijk niet moet remmen, moet je dus tot stilstand komen (alleen in nood) door de auto uit te laten rollen en heel voorzichtig de rem te aaien.
    Als je hard rijdt is uit laten rollen geen optie.
    Doe eens voorzichtig man! Je hebt mijn zusje in de auto!
    Haha, ik kom met alle plezier alles voordoen op die modderwegen!

  5. Zo Ed, dat is wel even een mooie gratis cursus die je krijgt hierboven! Heb ik ook nog eens wat aan zeg als ik met de trailer op zo’n modderig concours-terrein ben. Wel raar dat je niet moet laten uitrollen als je hard gaat, dat begrijp ik nog niet helemaal hoor..:-)
    Dag hoor!!!

Comments are closed.