LivingTravel

We zijn er!

Vanwege het onweer in Nederland vertrokken we met een uurtje vertraging, maar verder heb ik zelden zo’n rustige vlucht gehad. Rond 7.00 uur geland, en niet veel later kon ik eindelijk Eddy weer knuffelen!
Ik had me er al op ingesteld dat het waarschijnlijk véél geduld zou gaan kosten om Dingessie mee te krijgen, en dat was maar goed ook……
Natuurlijk was het eerst al een hele klus om te ontdekken waar hij nou precies was. Vervolgens moesten er allerlei papieren ondertekend en gestempeld worden, nu ken ik de swahili uitdrukking voor ‘van het kastje naar de muur’ nog niet, maar ze weten er hier invulling aan te geven als geen ander! Gelukkig konden we op een gegeven moment een van de mannetjes op het vliegveld wel zover krijgen dat hij ons beloofde Dinges te gaan zoeken, en toen hij hem gevonden had mochten we er zelf ook even bij gaan kijken om te zien dat hij helemaaal in orde was. Hij gilde nog net zo hard als toen we weg gingen, dus dat zat wel goed. Gelukkig.
Toen alles getekend en gestempeld was moest er nog een dierenarts toestemming komen geven, maar omdat het zaterdag was, was die er niet, en hij nam natuurlijk ook zijn telefoon niet op. De vervangend dierenarts bleek ook onvindbaar… Uiteindelijk hebben we een dierenarts kunnen vinden die wel wilde komen, als wij de benzine zouden betalen. Ze zou er dan binnen een half uur zijn.
Nou zijn we natuurlijk al wel een beeeeeeeeeeeeeeeeetje bekend met de Keniaanse half uurtjes, dus wij besloten in de tussentijd even gebruik te maken van het feit dat we toch in Nairobi zaten en boodschappen te gaan doen in een supermarkt in de buurt. We zouden dan gelijk gebeld worden als de dierenarts er was.
Toen we een uur later weer terug waren op het vliegveld was de dierenarts er écht bijna!! Toen ze er vervolgens een uur later ook daadwerkelijk was bleek dat Dinges slechts een importvergunning had voor Kenya, maar er stond nergens op dat hij ook naar Naivasha ging, dus daar moesten we écht een nieuwe vergunning voor hebben! Gelukkig kon dat ter plekke geregeld worden voor een kleine vergoeding, alleen was het inmiddels natuurlijk wel lunchtijd, dus we moesten wel even geduld hebben….
Nou ja, kort en goed, om ongeveer half drie reden we doodmoe, vies, plakkerig en hongerig het terrein af, enkele honderden shillingen lichter voor benzine, extra vergunningen, verleende diensten, dorstige mannetjes, goed gedrag of weet ik wat al niet meer, maar MET Dingessie!
De kleine held heeft ook tijdens de hele terugweg weer zitten mauwen in de auto, en hij durft ons nog niet zo goed uit het oog te laten, maar verder draagt hij het allemaal weer als een ware held!!

Het huisje is prachtig, en de omgeving gewoon een paradijsje! Mijn handen jeuken om er echt ons ‘eigen’ plekje van te maken. Wij gaan het hier vast wel naar onze zin hebben!

Author

admin

5 thoughts on “We zijn er!

  1. Hé Liek en Ed!
    Wat een gedoe zeg! Echt ongelofelijk! Maar het is gelukt met de kleine vriend gelukkig.
    FIjn dat je een goede reis hebt gehad, Liek! Hadden we dat geweten van dat uur vertraging, want Mark kwam net 5 min nadat jij door de douane was aanrennen en toen hebben we nog tot 11u op Schiphol gezeten, dus dan had je nog even een biertje kunnen komen doen 😉
    (hoewel we je dan nog een keer gedag hadden moeten zeggen..)
    Maar fijn dat jullie eindelijk samen in jullie huisje zitten! Geniet er van!

    liefs,

    Paula

  2. Lieve Lieke en Eddy en Dinges,

    Wat goed om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen.
    Hopelijk is Dinges klaar met miauwen en heeft hij een beetje rust gevonden.
    Liek, Onwijs bedankt voor je lieve kaart ennuh ik weet het zeker….. 🙂

    Kus Esje

  3. nog even een biertje doen was toch niet meer gelukt, ik was echt nét op tijd bij de gate, kon meteen doorlopen. Vrijwel direct na mij gingen de deuren dicht, en is het vliegtuig van de gate gehaald. We hebben alleen vervolgens nog een extra security check gehad vanwege het weer die dus een uur duurde…..
    Wel héél jammer dat ik Mark net misliep, maar mooi dat jullie het nog gezellig gehad hebben!

  4. ha ha ha, wat een mooi verhaal over Dingessie… jaaaah een ware held hoor, dat hoor ik al (op kleine sokjes…).
    Nou gelukkig en lekker dat jullie dus weer goed en wel in het land zijn samen.
    Succeeeeeesssss en veel plezier!

  5. o, gelukkig maar Liek, dat je het allemaal nog net op tijd gehaald had. En ik dacht ook al wel dat je in het vliegtuig zat hoor, want dat had je toen nog ge-smst natuurlijk.
    Wat een asiel zeg trouwens, waar je Dinges uit hebt gehaald daar. Ziet er gezellig uit..
    En ik weet niet zeker of je ons smsje nog ontvangen hebt, maar super bedankt voor het kaartje! Echt ontzettend lief van je! En leuke foto’s ook!

    Veel plezier met stomen popjes 😉

    groetjes!

Comments are closed.