Travel

‘Elephant’s bedroom’

Samburu Reserve stond nog steeds op ons verlanglijstje, dus die hebben we dit weekend maar afgestreept.

Het was een heerlijk weekend in een mooi park. De lodge waar we geslapen hebben heet ‘Elephant’s bedroom’en dat hebben we bijna letterlijk mee kunnen maken. De olifanten in Samburu houden blijkbaar erg van de vruchten van de Doum palm, en daarvan stond er nou net een naast onze tent!

Doum palm

Elke avond hadden we bezoek van twee mannetjes olifanten (waarvan er een ENORM was) Ze rammelden aan de palm en duwden tegen onze tent om maar zoveel mogelijk van de vruchten te kunnen bemachtigen. Machtig mooi, en indrukwekkend!! Ook vanochtend aan het ontbijt stalen een aantal olifanten de show toen ze door de, nagenoeg droge, rivierbedding kwamen geparadeerd.

eten

Samburu is op het moment erg droog, zelfs de grote rivier die door het park stroomt, en waarlangs bijna alle lodges gesitueerd zijn is dus op het moment (nagenoeg) opgedroogd. Qua wildlife zijn we ondertussen waarschijnlijk gewoon veel te verwend aan het raken, want we vonden ook hier de aantallen wat tegen vallen. Wel erg leuk was dat er een aantal soorten dieren zitten die we nog minder vaak gezien hebben, zoals de Grevey’s zebra, de Recticulated Giraffe, de Gerenuk, Oryx en vulturine Guinea fowls. Hier hebben we dan ook allemaal uitgebreid van genoten. Verder hebben we heel, heel, heel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel dikdiks gezien, en natuurlijk nog een heel aantal olifanten en vanochtend ook nog drie cheetahs.

oryx

Gerenuk

Samburu is een van Kenia’s meest bezochte parken, maar hoewel we het een mooi park vonden, begrijpen wij toch niet helemaal waarom nu juist dit zo’n druk bezocht en bekend park is geworden. Als wij een top 5 moesten opstellen dan zou deze het toch niet redden denk ik.

panorama

mongose

bird


twiga

lampekap

Orix

oli

gernuk 2

bird twick

Oli close

Author

admin