Travel

Wow wow wow!!!!

Tijdens onze bruiloft kregen we van een aantal vrienden een weekendje naar Shompole cadeau. Dit was geboekt voor afgelopen weekend, het weekend dat we 13 jaar samen waren.

Shompole staat bekend als een van de mooiste lodges van Kenia, en onze verwachtingen waren dus hoog gespannen. Misschien wel onevenredig hoog.
Het feit dat aan al onze verwachtingen niet alleen makkelijk werd voldaan, maar dat ze vaak zelfs veruit werden overtroffen, is de beste manier om te beschrijven hoe onwaarschijnlijk mooi deze lodge is.

Kamer

Shompole ligt op het Nguruman escarpment, tussen de twee zoutmeren Lake Magadi en Lake Natron, vlakbij de grens met Tanzania.
Lake Magadi is voor ons een “all-time favorite” en we hebben dus ook even grondig de tijd genomen om weer van die onwerkelijke, maar in onze ogen prachtige, omgeving te genieten. Waar anders ter wereld zie je nu een Roze meer? Waar ook nog eens flamingo’s in staan?

Pink lake

Flamingo's and mountains

Magadi en Shompole liggen een stuk lager dan Naivasha, en het is er dus een (heel) stuk warmer. Zodra je Corner Baridi (Swahili voor koude hoek) in Ngong hills achter je laat, dan loopt de temperatuur behoorlijk op. In de auto hadden we de ramen open, maar de wind die dan naar binnen komt is net als een hete föhn. Bovendien is Kenia op het moment heel droog en stoffig. Op sommige stukken reden we door een wel tien centimeter dikke stoflaag.

stof

Een van de dingen die Shompole lodge zo spectaculair maakt, is het contrast dat ze gecreerd hebben. Te midden van al dat stof is de hoofdkleur van de lodge stralend wit, en het thema door de hele lodge is water. Zo heeft iedere kamer zijn eigen ‘plunge pool’ en ook in de gezamenlijke ruimtes zijn er overal waterelementen aangebracht. De hele dag door komen er dan ook vogeltjes en andere dieren drinken of een bad nemen.

Main area

birds

De aantallen wild in de omgeving van Shompole zijn wat minder spectaculair als op andere plekken in Kenia, maar desalniettemin kun je er hele mooie dingen zien. Maar eigenlijk is het toch vooral een lodge waar je veel van de prachtige omgeving en het mooie uitzicht moet genieten. En dat hebben we dus ook gedaan.

Bat eared fox

Wat een geweldig cadeau, bij deze willen we iedereen nogmaals heel heel heel erg bedanken. Dit weekend voelde als een tweede honeymoon, en we zullen het niet snel vergeten!

Picknick

Wow wow wow!!!!

Last weekend we took the trip to Shompole lodge that was given to us at our wedding.
After all the stories that we had heard about Shompole, our expectations were incredibly high. Possibly unrealistically high.

The fact that all of them were not only lived up to easily, but often even exceeded, shows what an amazing place Shompole is!
What a fantastic present, we would like to thank everyone again so much for this amazing gift! This weekend felt like a second honeymoon, and will not be forgotten for a long time!!!

Flamingo's

Kamer 's avonds

rusten

Lieke bij de plunge pool

bird in grass

Swimming pool

lion nose under paw

wasp


licking

Views from room

Masaai Natron

treesome

Author

admin

4 thoughts on “Wow wow wow!!!!

  1. allereerst Eddy: gefeliciteerd met je (34e!!) verjaardag daar ‘in den verre’!! ook van Ineke alsmede van Enith cs.; zij kan effe niet mailen want haar laptop is kaduuk!!
    nog weer eens op jullie site gekeken (getipt door je moeder!!); inderdaad weer prachtige foto’s m.n. van jullie bezoek aan Shompole!! die flamingo’s (?) lijken wel op ijs te lopen!! Maar viering van de Sint op z’n Keniaans is ook leuk; die man duikt toch overal maar weer op!! blijft wel vreemd bij die temperaturen en dito kleding!!!
    groetjes en felicitaties ook aan Lieke.
    Alle Goeds en gr. Harry

  2. Ha jullie daar. Nog met z’n tweetjes gezellige verjaardag gevierd?
    Geweldig mooie foto’s. De leeuw met zijn poot op zijn hoofd is een teken dat hij zich op z’n gemak voelt voor de camera. Het mooist vindt ik echter de mug die drinkt. Prachtig! Nou weet ik waarvoor we bang moeten zijn in de buurt van water. De schaduw van de mug en de weerspiegeling in het water: erg compleet. Een beauty. En die iets dikkere mug bij het zwembad in de badjas vindt ik ook een snoopie! Inderdaad een mooi verblijf zo te zien. Kan het nog luxer? Toe maar! Daar heb je vrienden voor. Fijn om te zien dat jullie genoten hebben. Ik geniet van de natuurfoto’s het meest.

  3. Hey Eddy en Lieke….

    Zo ik heb weer een nieuwe laptop dus kan zelf ook weer even wat posten…..

    Jeetje ik heb er geen woorden voor joh wat een geweldige foto’s wat zullen jullie daar genieten zeg van al dat moois, natuur en al die dieren.

    Vind het ook erg leuk om jullie verhalen te lezen…
    Ik heb ook nog de dvd van je vader gekeken net als deze site prachtige plaatjes.

    Nou het gaat jullie goed en geniet daar van al dat moois en dan genieten wij wel via de site met jullie mee.

    Heel veel liefs Enith

Comments are closed.