Travel

Love in de Maasai Mara

Brul

Mijn lieve vriendin ten huwelijk vragen………dan vergeet je natuurlijk gelijk alles.
En dat terwijl we naast dat mooie moment ook nog een heerlijk weekendje hebben gehad. Leeuwen in overvloed, prachtige luchten door de regenwolken, de altijd aanwezige zebra’s, wildebeasts en buffels. Het lijkt wel of in elke boom een andere prachtige roofvogel huist.

Tommies stoeien

Er waren voorspellingen voor regen, dus dit keer kozen we maar niet voor ons portable huis (tent) maar voor een Lodge. We hebben last-minute geboekt in Keekorok. Dit is de oudste lodge van de Mara, en hoewel dat in Kenia vaak vergane glorie betekend was dat in dit geval gelukkig niet zo. Leuke bungalows als huisje, goed eten en een prachtig wandelpad op palen met een bar aan een meertje vol met nijlpaarden.

Loopbrug

Zaterdag was één groot feest, een groepje olifanten met een heel kleintje en vervolgens onze verloving, toen kon onze dag natuurlijk niet meer stuk!

Olies

Doordat we moesten omdraaien voor een onmogelijke rivier oversteek kwamen we oog in oog te staan met een leeuwin met 3 welpjes. En die hadden het op een Eland voorzien die waarschijnlijk eerder die dag door mama was gevangen. Maar na een tijdje naar dit tafereel te hebben gekeken (en natuurlijk 500 foto’s te hebben gemaakt) kwamen er nog meer leeuwinnen en welpjes aan. Op het einde telden we 5 leeuwinnen en 11 welpjes (drie verschillende nesten). Nadat het te donker was geworden voor foto’s en vervolgens ook voor onze ogen zijn we in het pikdonker in de regen naar de lodge gereden.

Wat ligt daar nou?

Oortje knagen

De volgende ochtend vroeg uit de veren zodat we voor zonsopgang onderweg zouden zijn (om 06:00 in de auto). Het regende de hele nacht al en ook ‘s ochtends was het niet droog. Dat betekende een hoop glijden in de black cotton grond (zwarte klei, waar je in 2 cm modder al vast komt te zitten (Angelo en May weten er alles van)).

Mooie luchten

De wegwerkzaamheden van de afgelopen jaren hebben er toe geleid dat de weg naar huis nu zo glad is als een spiegeltje, en binnen 3 uur waren we dan ook weer thuis. Beetje jammer alleen dat lasercontrole tegenwoordig ook in Kenya is doorgedrongen, dat wordt weer een ochtendje rechtbank vrijdag…..

mini zebra

Leeuwin

Gieren

Zebra

snurkende hyena

Secretary Bird

mini simba

Leeuw en leeuwin

Author

admin

2 thoughts on “Love in de Maasai Mara

  1. Proficiat voor julie en een mega mazzel daar op de mara!

    Ik ben er zelf al 2 keer geweest, maar mijn partner niet dus we gaan zeker nog eens en die lodge klinkt perfect als kids ook mee kunnen… niet vallen van de steiger dus.

    Groeten vanuit Nat kampala

    Rob

Comments are closed.