Travelworking

The land of 13 Months of Sunshine

Gisteren ben ik teruggekomen uit het enige land ter wereld (want andere kalender) met jaarlijks 13 maanden zonneschijn: Ethiopië. Samen met onze directeur heb ik ons zusterbedrijf in Koka, ten Zuid-Oosten van Addis Ababa, bezocht.
Addis is een andere stad dan wij gewend zijn. Aan de ene kant echt Afrikaans, maar aan de andere kant toch echt anders. In vergelijking met Nairobi vielen vooral de enorm brede wegen door de stad op, met in verhouding weinig auto’s. Ook het idee dat onze koffers in een open pickup lagen was ‘vreemd’. In Nairobi haal je waarschijnlijk de volgende afslag niet eens. Heerlijk zijn de kleine koffiehuizen waar je even geniet van een goede Ethiopische koffie.

Brede wegen en kruispunten in Addis
Addis

Koka ligt duidelijk in de Rift Vallei. Stoffig, heet en droog, net Naivasha. Het bedrijf ligt, net als ons bedrijf in Kenia, naast een groot meer, al wordt het water voor de farm hier niet uit het meer gehaald.

Op zaterdag hebben we een aantal biertjes gedronken, en niet te vergeten kroketten gegeten, in Wim’s Holland House, een café van een Nederlander in Addis.
Zondag zijn we de hooglanden ingegaan. En dat is duidelijk een ander gebied. Wat een landschap! Het zou zo één van de grootste agrarische productie lokaties van de wereld kunnen zijn, jammer dat ze hier van Teff (soort graan) houden dat zeer weinig opbrengt per ha en ook nog eens niet zo enorm voedzaam is.

Hooglanden

We hebben hier ook een freesia kwekerij bezocht waar Ronald, samen met Nederlandse partners bij is betrokken. De farm stond op 2800 m hoogte, maar het leek net als vroeger, de geur van de freesia’s, het drogende loof, het stomen en de klimaatcel.

Het einde van onze tocht was een bezoek aan de Blue Nile Valley. Een vallei waardoor het begin van de rivier de nijl stroomt (Ethiopische deel). Een indrukwekkend gezicht.

brug over de nijl


Nile gorge

Optocht traditioneel te paard
te paard

Piramides in Ethiopië : Stro van teff
piramide

Author

admin

2 thoughts on “The land of 13 Months of Sunshine

  1. He Eddy & Lieke,
    allereerst van harte gefeliciteerd nog! Daarnaast is het goed om te lezen dat je de geur van freesia’s niet vergeten bent.

    Succes
    Hans & Bep

Comments are closed.