Travel

Dol fijn!

Afgelopen weekend zijn we een paar daagjes aan de kust geweest met Edwin, Tamara en Eric Stokman. Dit is namelijk dé periode waarin walvishaaien de Keniaanse kust passeren, en daar dus ook bewonderd kunnen worden…als je geluk hebt natuurlijk. De Whaleshark Trust www.whalesharks.wildlifedirect.org zet zich in om voorlichting te geven over, onderzoek te doen naar, en bescherming te verlenen aan walvishaaien. Jaarlijks organiseren zij een expeditie waarbij ze de walvishaaien van zenders proberen te voorzien, en waar je dan aan deel kunt nemen. Dat hebben we afgelopen zaterdag gedaan. Voor het zoeken van de walvishaaien wordt gebruik gemaakt van een ‘ultralight’ vlieger die vanuit de lucht probeert de haaien te ‘spotten’ en de boot de juiste richting op te sturen.

Ultra light

Helaas zijn er dit jaar erg weinig walvishaaien, en op het moment dat wij arriveerden was er al bijna twee weken geen één meer gezien. Ook wij hebben helaas geen walvishaaien gezien. Heel, heel, heel erg jammer. Maar toch wel interessant om eens mee te maken, en ik hoop dat onze bescheiden bijdragen in ieder geval mee zullen helpen aan de bescherming van deze ongelooflijke dieren. En wie weet proberen we het volgend jaar nog eens!

Zondag hebben we een dagtrip gemaakt naar Shimoni, dit ligt tegen de grens met Tanzania aan, en het staat bekend als een mooie duikplek. De duikschool wordt gerund door een Nederlander. Die de beschikking heeft over een aantal prachtige plekjes om te duiken en te snorkelen. Met een grote Dhow (typisch oost-afrikaanse zeilboot) voeren we naar de duikplekken, en hier hebben we voor het eerst gedoken met Dolfijnen! Dat was écht een geweldig mooie ervaring!!! Vervolgens was er een heerlijke lunch op Wasini eiland, aan de overkant van Shimoni. Een aanrader om hier te duiken!
Al met al dus een heel bijzonder en geslaagd weekendje!

Dolfijn!

koraal

Krokodilvis
lekker visje

Angler Fish (heeft ‘s nachts een hengel met een lampje)
Frog fish

Cuttle Fish
Cuddle Fish

Author

admin

One thought on “Dol fijn!

  1. Je foto’s worden mooi Ed!
    Ik had het ook wel erg k…. gevonden als jullie die walvishaaien eerder hadden gezien als ik 🙂
    Ookal zal dat waarschijnlijk toch wel gebeuren.
    Maar goed… eerder haaien gezien en eerder schildpadden gezien en eerder dolfijnen gezien is toch ook al een mooie score voor jullie?
    Nou willen wij weer ergens eerder in zijn!
    Hahah
    Groetjes

Comments are closed.