Living

In memoriam Peter Shepherd

Afgelopen weekend hebben we een ‘celebration of life’ gehad voor onze buurman, huisbaas en vriend, Peter Shepherd die onlangs is overleden.

In Kenia gaan zulke dingen enigszins anders als dat we in Nederland gewend zijn, en hoewel het wat onwaarschijnlijk klinkt, was het een fantastisch weekend!

Uiteraard was ik gevraagd om de bloemen te verzorgen, en we hebben er voor gekozen om alles geheel in wit te doen, en in Engelse stijl. Gelukkig heb ik heel veel hulp gehad van allerlei buren, vrienden en familie leden, met name bij het maken van de vele tafelstukken.


Bloemen

De ceremonie vond plaats op de vlakte voor ons huis, precies op de plaats waar, ongeveer een jaar geleden een omgevallen boom tot stoel vermaakt is, en waar Peter graag uitrustte als we gingen wandelen.
Als speciaal eerbetoon kwam bij deze stoel het enige bloemstuk in kleur te staan, een groot, warm bloemstuk.

Peter's stoel en Longonot

Het was een heel bijzondere ceremonie, met af en toe emotionele en verdrietige momenten uiteraard, maar vooral ook met heel veel fijne herinneringen, leuke anekdotes en regelmatig echt schateren van het lachen. Behalve een soort dienst waren er heel veel speeches, we hebben met zijn allen uitgebreid geluncht, en als ‘klapstuk’ was er een fly-by. Peter was niet alleen piloot, maar ook instructeur en heeft jarenlang allerhande bestuursfuncties bij de vliegclub vervuld.

Airplane and Longonot

Ongemerkt ging de middag al snel over in de avond, en nog tot in de kleine uurtjes hebben we rond het kampvuur verhalen met elkaar gedeeld.

Er was afgesproken om de volgende middag met zijn allen bij elkaar te komen aan de oever van het meer, zoals we vaak doen op zondag, om een gezellige middag te maken ter ere van Peter. Dat is gelukt, we hebben pizza’s gebakken, boottochtjes gemaakt en gewaterskied en het was een heerlijke zondag met veel zon, gezelligheid en pret.

Waterskieen

Vandaag gaan een paar vrienden van ver, en ook zijn zoon weer naar huis, en daarom hadden we besloten om gisteravond nog even een gezellig dineetje bij het zwembad te houden. Op een gegeven moment begonnen onze telefoons te rinkelen, en werden we door Jan en Alleman gebeld dat we naar de lucht moesten kijken.
Daar zagen we, heel bijzonder, de maan (in sikkelvorm) met daarboven twee heldere sterren. Het was net een ‘smiley’ en we waren het er allemaal over eens dat dat Peter Shepherd was die naar ons lachte en ons zo liet weten dat het weekend zijn goedkeuring kon wegdragen.

smoke en rozenblaadjes


Low flying Claire

Author

admin

One thought on “In memoriam Peter Shepherd

Comments are closed.