Living

Kerst komt eraan

In deze tijd van het jaar draait, ook in Kenia, veel rond Kerst.

Vorig weekend vond in Nairobi één van de grootste kerstfairs plaats. Een twee dagen durende beurs met ongeveer 150 stands waar iedereen in Kenia die wat geld heeft naar toe gaat. Is het niet om kerstcadeaus in te slaan, dan toch wel omdat het zo’n grote sociale happening is.
Een mooie gelegenheid om Maua Moments te presenteren aan het ‘grote publiek’; en met succes! De reacties waren wederom overweldigend en zeer positief, visitekaartjes vlogen de deur uit, en daarnaast heb ik ook nog voldoende verkocht om de kosten te dekken, en zelfs een beetje over te houden. Niet slecht voor een eerste beurs!

Kerst fair

Zoals ik al eens eerder geschreven heb gaan we met een aantal Nederlandse meiden elke zaterdagochtend naar een opvanghuis voor voormalige straatjongens hier in Naivasha. De afgelopen maanden hebben we deze ochtenden gebruikt voor het instuderen van het kerststuk ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Na al die maanden oefenen was het gisteren dan zo ver: de uitvoering! Deze vond plaats bij de Naivasha Sportsclub, en hoewel de jongens stuk voor stuk volhielden dat ze het he-le-maal niet eng of spannend vonden, vergaten ze van de zenuwen zo’n beetje de hele eerste act. Haha! Maar daarna wisten ze de zenuwen goed onder controle te krijgen, en de rest van het stuk ging dan ook een stuk beter.
Een hele opgave voor deze jongens, waarvan een groot deel concentratie problemen heeft, en die niet allemaal even goed Engels spreken!

Christmas Carol

Als klap op de vuurpijl had een deel van de jongens ook nog wat acrobatische kunsten ingestudeerd, en als afsluiting van de middag kwam ook nog de kerstman!

Arcobatische kunsten

Dit weekend hebben we thuis ook de kerstboom opgezet. (Ik heb er dit jaar een gevonden die warempel écht op een kerstboom lijkt!) Het ziet er naar uit dat we tijdens de daadwerkelijke kerstdagen zullen gaan kamperen met een groep Nederlanders hier in Naivasha. Dit omdat de meesten zullen moeten werken, en dus eigenlijk niet weg kunnen, maar omdat we er toch iets bijzonders van willen maken. Het beloofd gezellig te worden, en uiteraard zullen we achteraf verslag doen!

Maar zover is het nog niet, gelukkig maar, want er moeten nog kerstinkopen gedaan worden!
Bij deze willen we jullie ook alvast allemaal hele fijne kerstdagen wensen!

Author

admin