In de wolken

October 20, 2008 12:00 pm

Afgelopen weekend hebben we een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan.
We hebben een ballonvaart gemaakt!
Eddy had voor een verjaardag in een ver verleden in Nederland al eens een tegoedbon voor een ballonvaart cadeau gekregen, maar door de wisselvallige weeromstandigheden in Nederland is dat zó vaak verzet en uitgesteld dat het er uiteindelijk zelfs nooit van gekomen is.
Afgelopen verjaardag (in februari!) heeft hij wederom een ballonvaart cadeau gekregen, maar door de omstandigheden in Kenia op dat moment moest er weer op gewacht worden. Vervolgens wilde hij graag wachten op zijn nieuwe camera, en zo werd het weer steeds verder vooruit geschoven. Maar… nu was het dus zover!

Zaterdag middag vertrokken we naar Lake Elementeita waar de ballonvaart plaats zou vinden. In de lodge wachtte ons een prachtige zonsondergang.

Lake Elementeita

Na een korte nacht slaap vertrokken we zondagochtend om 05:30 met een groep van acht personen plus de ‘kapitein’ naar de vertrekplaats. Bij vertrek was het nog donker, maar tegen de tijd dat we bij de plaats van opstijgen kwamen was het inmiddels licht. Het was wel een beetje bewolkt, maar verder een prachtige ochtend voor een ballonvaart.

Opblazen

De ballonvaart zou plaats vinden in het Soysambu conservaat. Dit ligt op het landgoed van Lord Delamere, één van de bekendste Britse kolonisten van de Rift Valley.
De ballonvaart ging eerst heel laag richting het meer, met zijn pelikanen en flamingo’s.

Lake Elementeita

Vervolgens hebben we hoogte gemaakt om de luchtstroom weer terug te vinden. Op een hoogte van 3200m (1500 boven het land) was het uitzicht adembenemend . We konden naast lake Elementeita waarboven we ons bevonden, ook Lake Nakuru en Lake Naivasha zien. Daarnaast ook nog de Aberdares, en de steden Gilgil en Nakuru. Maar het mooiste zijn de bergen, richels en vulkanen die het gebied van Lake Elementeita zo mooi maken.

Lord Delamere's nose

Na een hele nette landing hebben we van een heerlijk champagne ontbijt in de bush genoten.

Ontbijt

Landing

Liekie in Ballon

Vuurtje

Eddy in Ballon

Uitzicht

zie de nevels

One Response to “In de wolken”

Anne wrote a comment on October 26, 2008

dit doet mij toch weer sterk terugdenken (goede gevoelens!) toen ik een ballonvaart deed in de masa mara….