Travel

Aberdares

Woensdag zijn we op pad gegaan richting de Aberdares. Het begin punt van een klein weekje vakantie. ‘s Ochtend de auto ingeladen, olie ververst en de krik van de buren geleend (je weet maar nooit in Kenia).

Na een rit de Rift vallei uit begon de klim naar de Aberdares op. De Aberdares is een bergketen tussen Naivasha en de hooglanden rondom Mount Kenia. De gate van Aberdares Nationaal park lag op 3000m.
De volgende uren hebben we heerlijk rond gereden in een ‘niet Afrikaanse’ natuur. Het lijkt op de hooglanden van Noorwegen of Schotland. Compleet met bergmeertjes en watervallen en de flora die daar thuis hoort.

Moorlanden van Aberdares

falls

Aan het einde van de middag zijn we aan de oostkant omlaag gereden, naar ons kamp ‘Tusk camp’ gelegen op 2400mn hoogte. Na heerlijke pannenkoeken zijn we naar bed gegaan, maar wel met het geluid van olifanten in de verte.

Tusk camp

De volgende dag rondgereden in het lage gedeelte van het park en in plaats van watervallen genoten van olifanten, heel veel buffels en pumba’s (warthogs).

Olifanten

Vrijdag richting de volgende bestemming Tharua ranch aan de rand van Mount Kenia op de Laikipia vlakte. We werden ‘s ochtends nog even uitgezwaaid door een grote olifant die door ons kamp heen liep.
De route die we wilden nemen ging weer door het hoog gebergte. Een groot deel van de route was boven de 3000 meter. Na een uurtje rijden op steeds nattere wegen kwamen we vast te zitten. En dan bedoel ik ook echt vast. Het duurde zeker een uur voor we er uit waren om 10 meter verder weer vast te komen te staan.

vast en ook echt vast

helden

De rest van de trip was niet minder spannend door de vele passen en modderpoelen die we door moesten.
Eindelijk waren we uit het park en op de normale weg. Na een half uur reden we een weg op die werd vernieuwd, en gezien de toplaag er nog niet was, bestond de weg uit het beruchte ‘Black Cotton’. Deze klei zuigt je vast en je glijdt over de weg, en komt vast te zitten in enkel een laagje van 5 cm. En ook wij stonden vast, plus begonnen te glijden richting een greppel. We hadden 10 man nodig om ons weer op de weg te duwen. En dit allemaal 5 km van onze slaapplaats. Na goed navigeren van Angelo hebben we het gered. En nu weer lekker genieten!

uitkijktoren

Lobelia ?

Chania falls

Aapjes kijken

Buffel

Mini warthogs

Waterplassen

Author

admin

3 thoughts on “Aberdares

  1. may en angelo, geweldig wat jullie meemaken! Zo herkenbaar, vastzitten en black cotton soil! Prachtige fotio’s. Ben reuze benieuwd naar verhalen. Laatste dagen aangebroken. Tot snel, Marie-Antoinette

Comments are closed.