Travel

Meru, 5 years later

Ondermeer ter ere van ons 14-jarig samenzijn (afgelopen weekend) en Eddy’s verjaardag ( dit komend weekend) besloten we een paar daagjes op safari te gaan.

De plek van bestemming werd Meru N.P., een park ten Noord Westen van mount Kenya. We hebben dit park één keer eerder bezocht, maar dat was inmiddels bijna 5 jaar geleden.

Ondertussen hadden we ook van verschillende mensen gehoord over een lodge die sindsdien haar deuren geopend heeft, en die we wel eens wilden bezoeken: Rhino river camp.

Deze lodge heeft 5 prachtige kamers/tenten op platforms. Allemaal gelegen langs, en met uitzicht op een riviertje. Wij hadden de ‘jungle kamer’ prachtig gelegen te midden van heel veel groen.

‘s Avonds werden we begroet door bushbabies, en overdag entertained door een bush-hyrex die de lodge als speeltuin/ woonplaats had gekozen, en die we (snelle) Harrie Hyrex hebben gedoopt.

We herrinerden ons van Meru vooral de doum-palmen, de rapids in de Tana rivier, de vlaktes en moerassen, maar ook het hete weer, de vele insecten, veel lekke banden en lange ritten.
De lange ritten waren er nog steeds, en ook dit keer hadden we weer een lekke band, maar het was bij lange na niet zo heet als de vorige keer, en op de ongelooflijk irritate en pijnlijke tseetsee-vliegen na, vielen de insecten ook heel erg mee dit keer. Het waren zelfs voornamelijk vele vlinders en libelles waar we van genoten hebben.

De olifanten in het park zijn indrukwekkend! Ze zijn veel groter dan in de andere parken, en hebben enorm lange slagtanden van zelfs wel 2,5 meter!

Ondanks dat de lodge in het deel van het park lag dat neushoorn reservaat is, hebben we er daar slechts 1 van voorbij zien rennen, snel de dikke begroeiing in. We hebben vele (recticulated)giraffes en zebra’s (normale en Gravy’s) gezien, en twee krokodilletjes van nog geen 30cm.

DIt was een safari die we zeker ook zullen onthouden vanwege de prachtige lunch- en ontbijtplekjes die we gevonden hebben. Ontbijt aan een bochtje in de rivier, terwijl de nijlpaarden gezellig knorrend toekeken. Lunch langs de stroomversnellingen in een riviertje, onder een palmboom. Jullie horen het al genieten, genieten en nog eens genieten.

En om het helemaal perfect te maken was er geen netwerk, en dus deden onze telefoons en mails het niet. (wat vooral een voordeel is als je Eddy bij je hebt), 3 dagen geen network, wat een rust, dat is pas echt vakantie!





Author

admin