Travel

Hell’s Gate

Zo ongeveer tegenover ons bedrijf ligt het National Park Hell’s Gate.
Dit is een relatief klein en rustig park, er zit niet zo veel wild, maar het park is met name geliefd vanwege de prachtige rotswanden en de ‘gorge’ die je kunt bewandelen. Dit deel van het park ‘kennen’ we echter al, dus we besloten gisteren om juist eens de andere kant op te gaan.

Ingang Hell's Gate

Om te beginnen zijn we naar een uitkijkpunt gereden hoog boven in het park waar je uitzicht hebt over het hele meer. Een hele mooie plek om te ontbijten vonden wij.

Look out Hell's Gate

In het park wordt stroom gewonnen uit de geothermische bronnen die zich overal bevinden. In het ‘bekende deel van het park’ merk je daar niet veel van, maar de kant van het park die wij gisteren verkend hebben wordt doorkruist door pijpleidingen, en zo hier en daar ook een centrale of ander soort ‘fabriek’ (Lieke: ik heb er werkelijk geen idee van wat voor gebouwen het allemaal zijn!). Dit alles geeft deze kant van het park een wat meer industrieel uiterlijk, dus ik begrijp dat de meeste toeristen kiezen voor de andere kant van het park. Als je maar één of twee dagen de tijd hebt zou ik dat ook zeker aanraden. Maar als je toch in de buurt woont, zoals wij, dan heeft de minder bekende kant ook zeker een paar leuke plekjes om te ontdekken.

Zo is er “Hell’s Kitchen” dit is een stuk waar stoom en heel veel zwaveldamp uit de grond komt. Zo zie je allemaal gekleurde afzettingen van de mineralen uit het stoom. Geel, oranje, rood, wit etc. Een erg mooi, en raar gezicht.

Ook hebben we een wandeling over een vulkaan gemaakt. In de krater en ook er omheen komt allemaal stoom uit de grond. Er was één plek met een groot gat waaruit heel veel stoom kwam. Wel grappig om te zien dat er rond deze plek allemaal groen groeit, levend van de waterdamp. De hele berg was bezaaid met lava stenen en zwarte ‘glas’ stenen.

Hobley's Vulkaan

Lava steentjes

Erg de moeite waard. Nóg een voordeel: behalve een paar zebra’s, giraffen wat ‘bokkies’ en vogels hebben we de hele dag niemand gezien!! (terwijl het voor het eerst in lange tijd weer eens mooi weer was, ‘s ochtends bij de gate was het dan ook ongekend druk).

Zoals ze hier zeggen: We have been through Hell’s gate. Have you?

Zebra's onderaan de berg

Author

admin