Travel

Thompson Falls

Gisteren hebben we een bezoekje gebracht aan Jacob, Annet en Joyce in Ol Kalou. We waren ondertussen wel heel benieuwd naar de omgeving waar zij wonen, en naar hun huisje natuurlijk!
Toen we Jacob belden voor de routebeschrijving kregen we als uitleg dat we de snelweg moesten verlaten bij een afslag waar zebra’s en een groot billboard zouden staan! We moesten er erg om lachen, wat voor een beschrijving is dat nou weer, zebra’s zijn toch geen betrouwbare indicatie voor een afslag?? Maar tot onze verbazing moesten we toen we bij de afslag aankwamen concluderen dat hij wel gelijk had!

Zebra afslag

De omgeving waar de Wiggertjes wonen is heel anders dan bij ons, het ligt een stuk hoger waardoor de accacia’s en cactussen plaats hebben gemaakt voor naaldbomen en eucalyptus, maar ze hebben er prachtig uitzicht op de bergen, en het is er een stuk minder ‘crowded’ dan bij ons.
Samen zouden we een bezoek brengen aan “Thompson Falls” en dan passeer je onderweg de evenaar. Dat was wel een héél leuke ervaring! We zijn nog even uitgestapt om te voelen of het Noordelijk halfrond (waar het nu dus zomer is) wezenlijk anders voelt dan het Zuidelijk halfrond (waar het nu winter is), maar we konden eigenlijk geen échte verschillen ontdekken!

Evenaar

We hadden al vaker over Thompson Falls gehoord, maar waren er nog niet geweest. Het is een waterval in de Ewaso rivier van 81 meter, en afhankelijk van de hoeveelheid regen is de stroom meer of minder indrukwekkend. We hadden geluk, want het heeft veel geregend de laatste tijd, dus de waterval was enorm deze keer! Van bovenaf is het al een geweldig gezicht, maar als je niet bang bent voor een beetje modder en een nat pak dan kun je ook afdalen tot de voet van de waterval. Beneden lijkt de waterval nóg indrukwekkender! Wederom een prachtplekje dat we hier ontdekt hebben!

Thompson Fall's

De tocht terug omhoog was wel even een pijnlijke herinnering aan de status van onze conditie, maar gelukkig konden we het grotendeels afschuiven op de grote hoogte waar we nog niet aan gewend zijn! (Thompson Falls ligt vlak bij Nyahururu, de hoogste stad van Kenya, op >2300 meter!)

Thompson Fall's

Thompson Fall's

Author

admin

One thought on “Thompson Falls

Comments are closed.