Travel

Portugal

dsc_4602

Eddy heeft in Oktober een werkbezoek naar Nederland en Portugal. Dat kunnen we natuurlijk niet onbenut laten, zeker niet als de herfstvakantie precies die week er na is. Edwin is ook in Portugal, dus dat was snel geregeld. De families Broekhuizen en Verbeek samen op vakantie in Portugal.
Het betekende wel een hele lange dag reizen voor Mia en Lieke, van Nairobi naar Lisabon, om 5 uur opstaan om met vertraging om 23:00 te landen. Maar, dankzij de tablet én een bezoekje aan de cockpit, verliep de reis nagenoeg vlekkeloos.

p1020955

We hadden een huisje gehuurd op het Portugese platteland, in het gehucht Cruzes, een uurtje rijden ten noorden van Lisabon. Een heerlijk plekje met prachtige uitzichten, een eigen zwembad, trampoline, zandbak, schommels en wat al niet meer. Jammer genoeg was het niet zulk heel lekker weer, en het zwembad -dat echt uit geprobeerd moest worden- was kouder dan een ijsbad in de sauna.

img_2041

We hebben daarom vooral dagtochtjes gemaakt, o.a. naar het park in Caldas da Rainha, dat bekend is vanwege de thermale bronnen, en naar de middeleewse stad Óbidos waar we als ridders en prinsesen door het stadje en haar vestigingsmuren hebben gedwaald.

img_2244

Natuurlijk zijn we ook naar het strand geweest, waar we hebben we genoten van de machtige golven waar de zilverkust zo bekend om is.
Als afsluiting , ondanks de regen, natuurlijk een BBQ in de tuin, met sardientjes, inktvis en andere Portugese lekkernijen.

img_2366

Omdat we ook Lisabon wilden ervaren zijn we aan het eind van de week naar de stad verhuisd. We hadden een appartement gehuurd niet ver buiten het centrum, waardoor we eenvoudig per metro de stad konden verkennen.
Wat een geweldige stad is dit! En als kers op de taart was het hier ook nog eens heerlijk weer. Zo hadden we het vakantiegevoel echt te pakken!

img_2622

We genoten van een drankje bij een tot bar omgebouwde boot langs de oever van de Taag, zochten het aller-aller-lekkerste ijswijnkeltje, vergaapten ons aan de vele (vaak met Azuljos betegele monumenten), maakten een boottochtje, en voeren onder het toeziend oog van het enorme Christo Rei standbeeld onder de ‘25 de Abril’- brug door, snoven kunst en design in de LX Factory, en genoten van sardientjes en andere lekkernijen zo vaak als we maar konden. Wauw wat een stad! Hier moeten we echt nog een keer terug komen.

dsc_4591

Het was een heerlijke week, we hebben genoten van het echte vakantie gevoel, maar vooral van zoveel tijd samen door kunnen brengen met zulke speciale vrienden. Dat voelt echt als een heel bijzonder cadeautje. En wat is het heerlijk om te zien dat de meisjes het samen ook zo gezellig hebben gevonden. Lieve Broekhuisjes, nogmaals heel erg bedankt!

img_2305

dsc_4505

img_2088

img_2263

img_2270

img_2304

img_2461

img_2484

img_2535

dsc_4613

dsc_4653

dsc_4640

img_2558

img_2575

img_2601

img_2613

img_2617

dsc_4667

img_2701

img_2639

Author

admin

One thought on “Portugal

Comments are closed.