Travel

Team Clogged EGGS (EGGS 2015)

Zoals jullie nog van voorgaande jaren nog zullen weten, is het sponsor evenement EGGS voor ons een terugkerend agenda item. Het uiteindelijke doel (steun aan een oogkliniek) dragen we een warm hart toe, en het evenement zelf is super leuk!

Voor ons was het dit jaar extra speciaal, want de hele Verbeek clan was ingevlogen om dit jaar mee te strijden. Zo’n lange rit met 6 Verbeekjes in een Prado zagen we niet zitten, dus zijn we richting Lion’s Bluff / LUMO conservative gereden in een landcruiser safari auto. Het was inderdaad een lange rit, maar het is gelijk genieten wanneer je in Lion’s Bluff aankomt.

IMG_6384

De dag na aankomst begon de wedstrijd om 06:00 ’s ochtends. En al snel hadden we de eerste dieren die punten opleverden ook vast weten te leggen op de foto. Ook vonden we vlak bij de lodge meteen al mooie  leeuwenpoot afdrukken,  en daar moesten we een gips afdruk van inleveren.

Tijdens het drogen van bet gips konden we mooi even op zoek naar wat andere dingen,   en oma en oom ruud hadden al snel een enorme spin gevonden, en ook nog een mierenleeuw.

IMG_6260-2

Na ook nog echte leeuwen (welpjes) gevonden te hebben, werd het al snel warm, en minder en minder dieren werden nog gespot. Dus, tijd voor lunch, een dutje voor Mia, en de rest van het team op jacht naar kleine diertjes, zaden en andere dingen. In de lodge hadden we al snel vleermuizen, een slang, vlinders, bijen, en als hoogtepunt een enorme duizendpoot gevonden.

‘s Avonds en ’s nachts werd de fotojacht voortgezet, maar het viel het niet mee. Wel wisten we een mooie genet vast te leggen, en we zagen  in de verte ook een zeldzame melanistische serval kat, maar die wilde jammer genoeg niet op de foto.

IMG_6483-2

De volgende dag togen we richting Lions Rock, vanwege de verhalen over de vele leeuwen en luipaarden welpjes daar.  Leeuwen zagen we er niet, maar we konden wel uitgebreid genieten van een luipaard die geen enkele haast leek te hebben.

IMG_0884

In de jacht naar de punten hebben Cor en Eddy bovendien verse olifantenstront uitgebreid ontleedt, op zoek naar parasieten. Maar behalve goed vermaak voor de rest van de familie, leverde dat niets op.

IMG_6346

al met al  hebben we het ook dit jaar weer niet bijster goed gedaan qua punten verzamelen….zowel w.b.t foto’s van de dieren, als ook het verzamelen van items. Wederom nemen we ons voor om dit volgend jaar flink te gaan verbeteren. Veel van de vragen hebben we wel goed beantwoord, maar dat mocht niet (voldoende)baten.

Waar we heel trots op zijn, en waar het uiteindelijk allemaal om draait; wij hadden wel de meeste sponsorgelden binnen gesleept!!! Nog tijdens het evenement was een ander team hard bezig om ons op dit vlak in te halen, maar met een beetje extra inspanning via Whatsapp, en veel hulp van lieve vrienden, collega’s en familie, hebben we dat team toch voor weten te blijven, en bovendien nog wat extras voor het goede doel in de wacht weten te slepen. Super!
Totaal heeft ons team 1700 euro binnen gehaald, hastikke bedankt allemaal! Dankzij jullie hulp kunnen er ook het komend jaar mooie dingen gedaan worden!
Het geld wordt voor het grootste deel gebruikt voor oog operaties binnen de lokale gemeenschap. Vorig jaar hebben hiervan oa 1200 mensen een oog onderzoek gehad, en daaruit voortvloeiend zijn er ruim 40 oog operaties uitgevoerd. De rest van het sponsor geld gaat naar gemeenschapsprojecten,  zoals water voorziening, scholen/scholing en uiteraard gaat een deel ook naar het wild reservaat LUMO waar dit evenement plaats vind.

We hopen volgend jaar weer op jullie te mogen rekenen, wij zijn alvast aan het oefenen!

IMG_6262

IMG_6324

IMG_0739

IMG_0621

IMG_0679

IMG_0979

EGGS 2015IMG_0673

IMG_0811

IMG_0945

IMG_0706

IMG_0751

IMG_6358

IMG_0650

IMG_0930

IMG_0864

IMG_0870

IMG_6459

IMG_0707

IMG_0839

IMG_0806

IMG_0932

IMG_0689

IMG_6477

IMG_0716

IMG_0788

IMG_6409-2

IMG_0917

IMG_6487

IMG_6461-2

IMG_0832

IMG_0675

IMG_6455-2

IMG_6464-2

IMG_6474-2

Author

admin

One thought on “Team Clogged EGGS (EGGS 2015)

Comments are closed.