The Dutch Touch (Rugby)

December 7, 2010 6:31 pm

Op donderdagavond spelen we met een groep jongens in Naivasha Touch Rugby. Het verschil met ‘gewoon’ rugby is dat je iemand alleen maar hoeft af te tikken om het spel te stoppen, in plaats van dat daarvoor een full tackle nodig is. Voor de rest is het redelijk hetzelfde. Afgelopen Juni zijn we met ons team uit Naivasha naar Diani (aan de kust) geweest voor een touch rugby toernooi. Dat was zo verschikkelijk leuk dat we toen hebben besloten ook een Naivasha editie te gaan organiseren.

lance

Zodoende zijn we aan het werk gegaan, en met drie man hebben we een toernooi in elkaar gedraaid. Sponsors zoeken, website en Facebook pagina’s maken, en proberen genoeg teams binnen te halen.
26 November was het zo ver. Het Naivasha Touch Rugby Tournament, drie dagen feesten, rugby spelen en genieten. Het tournament werd georganiseerd op Sanctuary Farm, dit ligt aan dezelfde vlakte als ons huis. Dus de rugby wedstrijden werden gespeeld met uitzicht op giraffen, zebra en gnoes.

harry

Er kwamen 13 teams opdagen, 5 heren-, 2 dames- en 6 gemixte teams. De sfeer was helemaal fantastisch en ‘s avond werd er tot laat gefeest. Overdag lag iedereen lekker in het gras naar de wedstrijden te kijken (of naar ander wild).

group

De pers was ook aanwezig en zelfs SuperSport is wezen filmen. Al met al was het een fantastisch weekend. Maar dat is op de foto’s te zien!

ss

Maua

old africa

John

jump

chillen

civicon girl

jump

No Responses to “The Dutch Touch (Rugby)”