Travel

Vaderdag

Voor vaderdag besloten we met zijn drietjes lekker een weekendje weg te gaan, dat hadden we wel verdiend vonden we.
En omdat het in Naivasha zo koud is in deze tijd van het jaar, besloten we naar de kust te gaan en de warmte op te zoeken. Gek toch hoe je elk jaar weer vergeet hoe koud het wordt in juni!
We kozen voor Watamu, en vlogen op vrijdag heen, en zondag weer terug. Mia begrijpt vliegen steeds beter, en had het al de hele week over ‘Kantie!’, ‘Soegtuig!’, en wees dan met haar vingertje naar de lucht.

P1000405

Eenmaal in het vliegtuig had ze iedereen dan ook al snel ingepalmd, maar ze vond stil zitten bij ons op schoot maar niks. Ze ging liever naar de stewardessen in de keuken, en wist deze al snel en zakje nootjes af te troggelen. Vlak voor de landing drukte ze nog even op de emergency knop, toen kon de stewardess aan de cockpit proberen uit te leggen dat er écht niets aan de hand was, haha!

We zaten dit keer in een groot resort. Normaal eigenlijk niet zo ons ding, maar in deze tijd van het jaar (laagseizoen) zijn veel van de kleinschalige opties gesloten, en voor zo’n kort verblijf heeft zo’n groot resort ook wel z’n voordelen. Vooral omdat er verder niet veel mensen waren, en we een kamer direct aan het strand, en naast het zwembad hadden weten te bemachtigen. Het weer viel een beetje tegen, vooral op zaterdag, toen het bijna de hele dag geregend heeft. Maar gelukkig was het niet koud, en Mia heeft uren en uuuuuuuuuuuuuuren in het zwembad gespeeld. We hadden haar kikker ( gietertje) en bakjes meegenomen, en meer vertier had ze eigenlijk niet nodig.

P1000462

Toch besloten we dit keer wel wat uitstapjes te maken, en op zaterdagochtend namen we de Tuk Tuk naar het Turtle Rescue Centre; ‘Sjilpie kijke!’. We waren precies op tijd, want toen we aankwamen gingen ze net een herstelde schildpad weer vrijlaten.

P1000371 schildpadden

Zondag was het natuurlijk vaderdag, dus we begonnen de dag met pannekoeken en cadeautjes op bed, wat een feest!

papadag en pancake

Daarna weer met de Tuk Tuk, ditmaal naar Bio-Ken, een slangencentrum. Normaal vind Mia slangen heel interessant, maar ze was er nu vrij snel op uitgekeken, ze vond de (land)schildpadden en veranen veel interessanter. Al wilde ze wel nog even een slang aaien.

P1000512

De rest van het weekend hebben we vooral doorgebracht op het strand en aan het zwembad. Mia was niet uit het water weg te krijgen, ondanks dat ze haar tandjes er bijna uitklapperde soms. Het enige waarvoor ze het water wel uitkwam waren “Pankie’s” (pannekoeken), gelukkig waren die bijna de hele dag verkrijgbaar.

Wij zijn allemaal weer lekker opgeladen, en zo is de juni maand ook alweer bijna voorbij…..

P1000470

P1000344

P1000351-tuktuk

P1000378

Spring en Look

P1000496

P1000519

P1000541

P1000422

Author

admin

One thought on “Vaderdag

Comments are closed.