Monthly

Mei 2015

Mei 2015

De maand mei leek voor ons vooral in het teken te staan van de toekomst, zowel nabij als verder weg.

We waren heel druk met de voorbereidingen voor de IFTEX beurs en de RhinoCharge, die beiden begin juni op de agenda staan.
Er werden bergen werk verzet, maar dan is er ook het onvermijdelijke schuldgevoel, omdat er zo weinig tijd overblijft voor elkaar.

Er was een Art exhibition in Naivasha, Mia haar aller-eerste, en om toch met beide voeten in de klei te blijven, zijn we als tegenhanger ook koeien gaan aaien en tractors gaan uitproberen op de op de Agrarische beurs in Naivasha.
Op de farm hebben we voor het eerst vissen geoogst uit het vis/ drinkwater project (zie hiervoor ook het aparte stukje op onze site).

Maar het allerbelangrijkste deze maand was voor ons de langverwachte eerste rechzitting in de adoptie procedure van Mia. Wat hebben we lang naar deze datum uitgekeken!
“Tante Angie”, Mia’s guardian ad litum, kwam speciaal hiervoor eerder terug uit New York, en reisde rechtstreeks vanaf het vliegveld naar Naivasha, om vervolgens met zijn allen naar Nakuru te kunnen rijden. Onze zaak zou voorkomen bij de Hoge Raad, en samen met Mia-tje hebben we uren doorgebracht in de gangen van het gerechtsgebouw, totdat onze zaak als allerlaatste aan de beurt kwam, ver na het middag uur, en ver na Mia’s slaaptijd. De teleurstelling was dan ook heel groot toen de rechter de zaak in eerste instantie niet eens in behandeling wilde nemen.
Gelukkig is het, met een beetje brutaliteit en lef, toch nog gelukt om de belangrijkste doelstellingen van de dag afgehandeld te krijgen; Angela werd aangesteld als officiele guardian ad litum, en de rechtbank heeft de kinderbescherming van Nakuru opdracht gegeven tot het doen van (wederom) een huisbezoek. Jammer genoeg is er nog niet duidelijk of onze zaak verder behandeld zal worden in Nairobi of toch in Nakuru, en er is dus ook nog geen nieuwe datum voor de volgende zitting. We moeten nog minstens twee zittingen, en omdat Augustus een vakantie maand is voor de rechtbanken verwachten we, zelfs in het meest gunstige geval, geen uitspraak voor September. De kans om nog een paspoort voor Mia te kunnen regelen voor het eind van dit jaar lijkt dan ook van de baan.
Na de rechtbank wilde Angie Mia wat bijbrengen van de Keniaanse cultuur, en dus moest er gestopt worden in Kikopey voor Nyama Choma (vlees, meestal geit, van de BBQ) Voor Kenianen is Nyama Choma een favoriet maal, en Kikopey is daarvoor dé plek to be!

Author

admin