Bella Italia

June 26, 2009 9:41 am

Al doende leert men, en wat we vorig jaar geleerd hebben is dat zo’n weekje Nederland wel héél leuk, maar niet erg ontspannend is. Daarom besloten we er dit jaar een echte vakantie aan vast te knopen, en de keus viel op een fly-drive naar Italie. Florence, Rome, Pisa en de (Toscaanse) omgeving waarin al dit moois zich bevindt.

Florance

Het was voor ons beiden de eerste keer naar Italië, en ondanks alle goede voornemens en waarschuwingen van vrienden en bekenden natuurlijk toch al de eerste dag onze neuzen verbrand, en de blaren op onze voeten gelopen. (Sommige dingen leert men nooit!)

Colloseum

Maar eigenlijk kan het ook haast niet anders in zo’n indrukwekkend mooi land! De steden staan volgepropt met prachtige gebouwen, kerken en monumenten. De ene nog mooier, groter en indrukwekkender dan de andere. Zo erg dat je op een gegeven moment bijna geen oog meer voor hebt…
Sixtijnse kapel

Gelukkig zijn er dan nog ontelbaar veel musea, beelden en tuinen te bekijken: Je komt er bijna (let op hè, ik zei bijna!) niet aan toe om gewoon ook op een terrasje te zitten en te genieten van het lekkere eten en de heerlijke wijn, de vele koffiespecialiteiten en de mooi uitgedoste mensen.

Terrasje

Dat is trouwens ook typisch iets dat Italianen zelf nauwelijks doen, op een terrasje zitten, die nemen hun drankje liever snel aan de bar. Waarschijnlijk is dat ook een van de redenen waarom je op veel plaatsen (zeker in de grote steden) apart ‘tafelgeld’ moet betalen als je aan een tafeltje wilt zitten.

Trevé fontein

Tot Eddy zijn grote verdriet was (en is) zijn camera nog steeds in reparatie, en moest hij het ook deze vakantie dus zonder stellen. Gelukkig begreep Ruud hoe groot dit drama voor Eddy is, en stelde hij zijn camera ter beschikking zodat ook dit verhaal toch van bijpassende plaatjes kon worden voorzien. Ruud, je bent een held!

Zonsondergang in Florence
Sunset

Italianen geloven dat de liefde tussen een stelletje net zo lang blijft bestaan als dat het slotje blijft hangen
Slotjes

Toren van Pisa
Spaanse trappen

De kunst ligt in Florence zelfs op straat!
straat schilderen

Een standbeeld ter ere van de god Bacchus
Baccus & zoef

Picknick onderweg
Picknick onderweg

Een van de prachtig versierde zalen in het Vaticaans museum
Vatican

One Response to “Bella Italia”

Hans wrote a comment on July 13, 2009

Hi Lieke
Via mijn collega die bij jullie in de buurt was gehoort over de site. Stuur eens een mailtje.