Travel

Camera Koorts

We waren al een tijdje niet meer op pad geweest om dieren te spotten, en dus kreeg Eddy last van Camera Koorts. Daar is maar één remedie tegen, dus zetten we zondag de wekker om 06:00 en vertrokken we naar Nakuru.

We waren de poort van het park nog niet eens in, of er was al een Velvet aapje die er met onze musli repen vandoor ging. Op zijn gemak zat hij naast de auto met zijn meest onschuldige gezicht, en twee repen in zijn handjes. (Eigen schuld als je de ramen open laat!)

Wasn't me, really!

Vervolgens wachtte ons de tweede verrassing, nog geen 200m van de gate lag een leeuwin lekker te smikkelen van een antilope.

Pumba is watching

Bij een klein paadje naar het meer vonden we een neushoorn met haar jong. We hadden de auto uitgezet en ze kwamen echt heel dichtbij, we konden ze bijna aaien vanuit de auto. Erg gaaf maar wel spannend, je weet toch niet helemaal wat zo’n mama rhino gaat doen!

Rhino upclose

De flamingo’s waren nesten aan het bouwen. Kleine torentjes van modder, nu maar hopen voor ze dat het meer niet te hard gaat stijgen want dan hebben we dit jaar weinig jonge flamingo’s. (En we hopen eigenlijk toch echt nog op wat meer regen, het is nog steeds erg droog in Kenia en de meren zijn veel te laag)

Nesting time, little muddy, but nice

Daarnaast hebben we natuurlijk de hele safari beestenbende gezien: giraffe, zebra, eland, impala, thompson gazelle’s en natuurlijk niet te vergeten mestkevers (rollen maar).

Rolling rolling rolling

Rhino & child

Pink flight

Author

admin