Travelworking

Mount Longonot

Het uitzicht rond Naivasha wordt gedomineerd door de vulkaan Mount Longonot. Hij vormt onder andere het achtergronddecor voor ons huis, en ook voor de kassen van de farm.
Longonot is voor het laatst uitgebarsten in 1863, maar er is tussen 2004-6 nog wel seismografische activiteit gemeten.

Nagenoeg het gehele kantoorpersoneel bleek deze vulkaan nog nooit beklommen te hebben. Al snel was het plan gesmeed om, als een soort teambuilding, deze uitdaging aan te gaan.
Zodoende stonden we op zaterdag ochtend (2 maart) met 14 man/vrouw om 06:30 aan de voet van de vulkaan. Deze is 2776 meter hoog, dus het zou een flinke klim worden (We zeggen er niet bij dat de voet reeds op 2150m ligt).
De klim naar de kraterrand koste ons iets meer dan een uur, maar de tocht rondom de krater, die nodig is om het allerhoogste topje te bereiken, was nog eens een dikke 2 uur.

Het was zwaar, er waren smalle doorgangen, klimpartijen, smalle paadjes, stijle afgronden en bovendien was het warm, nee HEET was het. Rond 10 uur stond de thermometer al rond de 30 graden, dus de liters water gingen er snel doorheen.
Maar we hebben het gehaald, allemaal. De koude drankjes die iedereen bestelde toen we weer onderaan de voet van de vulkaan stonden waren nogal uiteenlopend, van melk (??) tot bier , maar allemaal even verdiend!


Author

admin