Travel

Naar de haaien

Sinds vorige week vrijdag is de familie Verbeek (Cor, Truus en Rudi) bij ons op bezoek.
De eerste dagen zijn gebruikt om te proeven van hoe wij hier leven; (bezoeken van het dorp, een aantal farms, en de tuinbouwbeurs in Naivasha die toevallig plaats vond), het bezichtigen van een aantal belangrijke trekpleisters hier in de omgeving (Hell’s gate National Park, Crater lake, Elsamere en Langata Giraffe center) en vooral ook lekker om uit te rusten en te wandelen rond ons huis.

Afgelopen weekend zijn we echter met zijn allen naar Mombasa afgereisd voor het échte vakantiegevoel. Cor en Rudi hadden voor de gelegenheid speciaal in Nederland nog hun PADI’s gehaald, dus dat er gedoken moest worden dat stond van te voren al vast.

Na wat rondvragen en mailen hebben we besloten om naar hetzelfde hotel en duikcentrum terug te keren als waar ik (Lieke) in Juli ook een dagje gedoken heb. (Buccaneer) De eigenaar van deze duikschool, Bruce, had ons beloofd dat we in deze tijd van het jaar schildpadden en haaien zouden zien, en daar wilden we hem natuurlijk aan houden.
Schildpadden zagen we inderdaad de eerste dag meteen al, en daarnaast nog heel veel moois zoals roggen, kreeften en allerlei soorten prachtige vissen. Máár… geen haaien!!

Schildpad

Ook de tweede dag weer prachtige duiken, wederom met schildpadden, maar zónder haaien. Maar geloof het of niet, zondag, onze laatste duikdag hadden we geluk!! Tijdens de eerste duik zagen we de eerste haaien, twee jonge, en nog relatief kleine exemplaren wel te verstaan, maar wel degelijk haaien. Om het geheel nog even écht goed af te sluiten zagen we tijdens de allerlaatste duik echter ook nog twee volwassen, volgroeide prachtige wit-tip rif haaien!

White tip Reef Shark

Naast het duiken, duiken en nog meer duiken hebben we toch nog wat tijd gevonden om een heel klein beetje van Mombasa te zien. Eerst cultuur gesnoven in Fort Jezus en ‘Old Town’ en uiteraard souvenirs shoppen! Vervolgens culinair genieten op de Tamarind Dhow. Dit is één van de beste visrestaurants van Kenia. Het eten wordt bereid en geserveerd tijdens een cruise om het eiland waarop Mombasa is gebouwd. Dit alles tegen het decor van een ondergaande zon; fantastisch!

Al met al hebben we heerlijk genoten van een paar dagen aan de kust.

Tamarind Dhow (by night)
Tamarind Dhow

School visjes
Lieke tussen de visjes

Bigeye snapper
gele vis

Honeycomb Moray Eal
Honeycomb morey

Cor en Lieke met Bannerfish
Moonfish

Fort Jezus
Fort Jezus

Author

admin

2 thoughts on “Naar de haaien

  1. Potverdorie!!!
    Nu hebben jullie eerder haaien gezien als ik! En ik duik al langer!!! Als ik jou was zou ik die haaien maar vastbinden! Want ik wil ze ook zien! Nog maar eventjes en dan zijn we er!
    We willen niet alleen haaienvinnensoep! Denk eraan!!!
    Dikke kus

  2. Wat gaaf dat jullie ook bij Buccaneer Diving hebben gedoken. Vorig jaar was Bruce mijn redder in nood toen Susan een poosje binnen moest blijven.
    Toen was er ook een nederlandse meid die instructrice wilde worden, was zij er nog?
    Mooie foto’s maken jullie toch steeds, betere onderwatercamera dan die van ons, al hebben we (gelukkig) onderwater nog wel hetzelfde gezien!
    Het ga jullie goed!!

Comments are closed.