Travel

Meru

Om vanuit het Laikipia Plateau naar Meru te komen rijdt je als het ware om Mt. Kenia heen, dus de uitzichten onderweg waren prachtig. Ook de wegen waren wonderbaarlijk goed. In Meru (stad) hebben we nog even dankbaar gebruik gemaakt van het feit dat ze hier tegenwoordig ook over een Nakumatt supermarkt beschikken. Vanuit Meru was het nog een dik uur rijden naar onze eindbestemming van deze vakantie: Meru National Park.

Groene vlaktes

In de jaren ’80 is dit Park nagenoeg leeg gestroopt, maar de regering heeft besloten het Park een nieuwe impuls te geven, en de laatste jaren zijn kosten nog moeite gespaard om het weer aantrekkelijk te maken voor toeristen. Toch is het nog steeds geen erg druk bezocht park, en dat trok ons er juist zo in aan. Meru NP is met name bekend van de film ‘Born free’ over de leeuwin Elsa en haar ‘redders’ Joy en George Adamson. Verder is het ook bekend vanwege de Gerenuk, dat is een gazelle soort die in het Swahili ‘Girafe-bokje’ genoemd wordt vanwege haar lange nek.

Swana twiga

Wij vonden met name ook de (vele verschillende) landschappen in Meru prachtig, en ook de Tana rivier met haar stroomversnellingen en watervallen konden we erg waarderen. Heel bijzonder was het (zeker ook voor mijn ouders volgens mij) om zo duidelijk te kunnen merken welke invloed hoogte heeft op de temperatuur. Op zo’n relatief korte afstand bleken de temperatuurverschillen enorm.

Vlakte met buffels

Semi Arid South Meru NP

Ook de vele ‘creepy crawlers’ (variËrend van wandelende tak tot enorme spin en alles wat vliegt en kruipt daartussenin) waren we niet helemaal gewend, maar ook dat is Afrika!
Al met al was het een park dat wij zeker de moeite waard vonden.

Dinsdag hebben we het rondje rond Mt. Kenia compleet gemaakt via Embu en Thika. In Thika hebben nog even genoten van een lunch nabij de watervallen in het Blue Post hotel, en tegen de avond waren we allemaal blij dat we weer in Naivasha waren.

Vanmiddag ga ik met mijn ouders naar Nairobi omdat ze morgenochtend vroeg weer naar Nederland vliegen. Dit keer met lege koffers (die zaten op de heenweg helemaal vol met ‘troep’ voor ons), maar volgens mij helemaal vol indrukken van Kenia.

Baby buffel

Ontbijten

Kale vlaktes

Picknick langs Tana river

Zoef

Olifant

Twiga

Lampekap

Hippies

Zazu

Mooie luchten boven Meru

Author

admin