Travelworking

MAPA Soysambu

Een tijdje geleden ben ik (Eddy) bezig geweest met het in kaart brengen van Soysambu wildpark.
MAPA is een organisatie uit Zuid-Afrika ,die alle wild reservaten in Afrika in kaart willen brengen. Zie voor meer informatie ook de MAPA website, of nog mooier de Google Earth layer.
Linnet is een vriendin van mij uit Nairobi, en ze is Geo Software Engineer, dus ze weet veel van mapping etc. Samen zijn we in de vroege ochtend naar Soysambu gereden. Daar kwam ook Duncan van Soysambu reserve er bij en zo zijn we begonnen.

signboards

Soysambu is een reservaat ten noorden van Naivasha. Het is het gebied rondom het meer van Elementeita. Een groot deel van het land rondom het meer is van Lord Delemere, een familie die hier al zit sinds het begin van de koloniale tijd. Aangezien het meeste land niet geschikt is voor landbouw, en de familie steeds minder runderen heeft, zijn ze een groot deel van het land aan het omzetten tot een conservative.

Soysambu

Lake Elementeita is een zout meer, net zoals Nakuru of Lake Magadi. Dus dat betekend dat er ook flamingo’s zitten. Daarnaast hebben ze een fokprogramma voor Rothschild’s giraffe en willen ze ook beginnen met fokprogramma’s voor neushoorns en cheeta.

pelican

Het goed en volledig in kaart brengen van zo’n gebied valt niet mee… Dit is niet zo’n groot reservaat, en wij hadden dus eigenlijk ook wel verwacht aan het eind van de dag (ver) klaar te zullen zijn. Maar meer dan 100 POI’s (Points of Interest), kilometers tracks, en honderden foto’s later was de dag voorbij, maar hadden we niet meer dan een kleine 20% van Soysambu in kaart gebracht. Het was een heerlijke dag, maar we moeten nog wel een paar keer terug om het werk af te maken.

Eddy auto

Panarama

Eland

Eddy

B/W Tree

Author

admin