partyworking

Hell’s Gate on a Wheelbarrow

Sinds drie jaar hebben we in Naivasha een nieuw evenement. Helaas konden we er de afgelopen twee keer niet bij zijn, maar dit jaar hadden we er rekening mee gehouden!
Het idee is heel simpel, een kruiwagen, een parcours van 7km, twee man (of vrouw) en afzien in de Afrikaanse zon. Het is bedoeld om geld in te zamelen voor en door Hell’s Gate Nationaal Park, en de opbrengsten gaan naar een toekomstig te bouwen trainings- en informatie centrum.

Hoewel het klein begon, dreigt het nu al een enorm succes te worden. Het evenement wordt ieder jaar groter en krijgt steeds meer aandacht. De organisatie groeit nog niet helemaal evenredig mee, haha.

We hadden vanuit Florensis 4 deelnemende teams dit jaar. 2 herenteams, een damesteam en een jeugdteam.
De afgelopen weken stonden in het teken van voorbereidingen en trainen, want afgelopen jaar was het onze teams niet gelukt om hun titel van het eerste jaar te verdedigen.
Met name de werkplaats had de afgelopen week eigenlijk geen tijd voor andere dingen dan het klussen aan en verbeteren van de kruiwagens voor onze teams. Er moesten stoeltjes op gemaakt worden, evenals drinkfles houders, een vlag houder, en zelfs skies voor het modderbad. En alles geverfd uiteraard!

Naast onze vier teams hadden we nog een favoriet, het enige blanke team, bestaande uit twee vrienden van ons. Helaas werden ze zelfs ingehaald door de bezemploeg…. De prijsuitreiking was zelfs al begonnen nog voor ze binnen waren, haha!

Het was een fantastische dag, en onze teams wisten ook nog een paar prijzen binnen te slepen: De dames en de kinderen werden beide tweede, en de herenteams finishten als 4de en 6de en dat was een hele prestatie.

Author

admin