working

Wereld AIDS dag

Vandaag was het een drukke dag. Naast het klaarmaken van de gebruikelijke stekjeszending (welke elke week groter wordt, het hoogseizoen komt er duidelijk aan) werd er vandaag in Naivasha een benefiet halve marathon georganiseerd. Naast particulieren konden ook bedrijven doneren, door voor een bepaald geldbedrag 15 mensen te laten deelnemen. Namens Florensis hebben 13 werknemers in de marathon meegelopen. De opbrengst van deze marathon gaat naar het centrum voor lichamelijk gehandicapten in Naivasha.

Ook was het vandaag Wereld AIDS dag, en dat wilden we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Zodoende hebben we de, pasgeinstalleerde, HIV/AIDS groep van de farm ingeschakeld. Deze groep werknemers heeft nét een cursus van een paar dagen achter de rug, en zijn nu gecertifiseerde HIV/AIDS voorlichters. Om 12:30 verzamelden alle werknemers zich in de schuur waar voor de gelegenheid een heus toneeldecor was opgebouwd. Iedereen kreeg het wel bekende rode strikje opgespeld, naar goed Keniaans gebruik werden er een stel speeches afgestoken, en toen begon het toneelstuk.

HIV positief

Het ingestudeerde stuk behandelde alle aspecten van en rondom HIV/AIDS, besmettingsgevaren, de dokter versus de medicijnman, hoe de omgeving reageert als je HIV positief bent, hoe er verder te leven is met virusremmers en gezonde voeding, en uiteraard voorlichting over condoom gebruik (zowel een normaal als een vrouwencondoom).

Witchdoctor

Al met al was het weer een succes en het is mooi om te zien dat de mensen er zelf ook hard aan willen meewerken om HIV/AIDS meer in de openheid te brengen.

Publiek

De dokter

Zang

Author

admin