Uncategorized

Paasvakantie in Nederland

Dit jaar viel onze paasvakantie nagenoeg samen met de verhuizing van May en Angelo. Een mooie reden om naar Nederland te gaan.

We begonnen ons bezoek met een paar dagen weg met de familie Verbeek. We huurden daarvoor een huisje in Zeeland, dat vreemd genoeg, midden in Brabant ligt! De eerste dag was het een beetje grijs en regenachtig weer, en dus een mooie gelegenheid om een expositie van Mia’s helden  ‘Buurman & Buurman’ te bezoeken. Deze expositie was in Oirschot, wat een geweldig leuk dorpje bleek, met een prachtig plein en een immense basiliek. De expositie was niet zo erg groot, maar voor Mia een super leuk begin van onze vakantie.

De volgende dag was het weer een stuk beter, en we brachten een bezoek aan het Oertijd museum, waar ze heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeel Dino’s hebben. Wij dachten dat dat voor onze Dino-lover een gegarandeerde hit zou zijn. Maar hoewel ze het wel leuk vond, was het toch niet het doorslaande succes dat we verwacht hadden, en dus hadden we aan de ochtend genoeg.

Dat betekende dat we ‘s middags nog iets anders konden doen, en we besloten naar natuurgebied De Maashorst te gaan, voor een gezellige lunch, en een wandeling  over het avonturenpad van Dorcus Das. Wat een top-middag, en wat hebben we genoten. Zo zie je maar weer dat geluk vaak niet in de grote gebaren zit, maar juist in de gewone dingen.

Onze laatste dag in Brabant gebruikten Eddy en ik om even een dagje samen weg te gaan. We gingen naar Den Bosch, omdat er ook gewinkeld ‘moest’ worden, maar we genoten vooral ook van een beetje tijd voor elkaar. Samen lunchen, op een terasje, en eten wat wij lekker vinden, niet wat de minste weerstand oproept . Mia genoot ondertussen van een dag naar een pretpark met Opa, Oma en oom Ruud, verwend worden tot op het bot, en doen wat je maar wil, want alles mag.

Vervolgens zetten we koers naar Landgraaf. Nog één keer logeren in het oude huis van opa en oma. Onderweg zagen we de Kennedymars- lopers, jeugdsentiment. Het leek wel hoogzomer in Landgraaf zulk mooi weer was het. We togen naar de skiberg voor een rondje op de rodelbaan. Onbegrijpelijk dat we dat niet eerder wisten, en wat vond Mia het leuk!

Vervolgens was het Pasen, en natuurlijk komt de paashaas ook bij opa en oma. Er moesten dus eerst eieren gezocht worden , nog in de pyama. Vervolgens gingen we voor een paasbrunch met het hele gezin (dus ook met Joost, Wendy en Lotte) naar het zweefvliegveld in Schinveld, en wat een geluk, ook daar was de paashaas geweest! De middag brachten we door in Schutterspark, waar met name de mini-treintjes en mini-bootjes een groot succes waren.

Op tweede paasdag gingen we naar Duitsland voor een ritje met een echte stoomtrein op de Selfkantbahn. Wat een geweldig leuke ervaring!

Op woensdag hadden we afgesproken om wederom met Joost, Wendy en Lotte erbij, naar de Efteling te gaan. Mia had het boekje gelezen van Dolfje Weerwolfje in de Efteling, en nu wilde ze dat allemaal wel eens in het echt zien. We hadden geluk met het weer, maar mede daardoor,  was het wel behoorlijk druk in de Efteling. Gelukkig vonden onze meiden beiden het Sprookjesbos nog heel erg leuk en daar viel het erg mee met de drukte. Bij de grote atracties, later op de dag,  moesten we wel wat meer in de rij staan, en dat vonden de meiden toch wel moeilijk. De spectaculaire show van Ravelijn (Paarden! Roofvogels!)  was de klapper van de dag. Beide meiden willen later ook de blauwe ridder worden, en ze gingen dan ook gewapend met een zwaard en blauwe helm weer naar huis.

Nou ja, huis… wij sliepen in een hotel in Kaatsheuvel. Dat was wel een goede zet trouwens, een heel leuk hotel met een familie kamer, en we sliepen alledrie al lang voordat de rest van de familie thuis was denk ik.

De laatste bestemming van onze vakantie was Zuid-Laren, waar we logeerden bij de familie Bijleveld. Jammergenoeg was het mooie weer inmiddels een beetje omgeslagen, en met name de geplande Koningsdag viel dus echt een beetje in het water. We gingen nog wel kibbelingen eten, én zeehondjes kijken in Pieterburen, maar het was vooral fijn om elkaar gewoon weer eens wat uitgebreider te kunnen zien en spreken, en wat tijd samen door te brengen.

Ondertussen begon Mia ook wel behoorlijk moe te worden van alle indrukken en ervaringen,  en het was dan ook maar goed dat ze nog even een paar daagjes vrij had in Kenia voordat ze weer naar school moest.

Lieke bleef wat langer in Nederland, om Angelo en May te helpen met de verhuizing. Er liep van alles niet helemaal zo als geplanned, en dus was het extra fijn om er te kunnen zijn, en te kunnen helpen.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, en moe maar voldaan vertrok ik een week later dus ook weer naar Kenia, naar mijn lieverds!

Author

admin