working

Hamer day 2011

Afgelopen week was het weer zover, tijd voor ons jaarlijkse bedrijfsuitje en de 13de verjaardag van Florensis Kenia. De afgelopen jaren hebben we steeds een sportdag georganiseerd, met een aantal grappige onderdelen, zoals een zeepbaan of kruiwagen race. Maar dit jaar wilden de werknemers graag een dagje uit.

De Hamer day-commissie heeft hier een aantal keer over vergaderd, en het resultaat was dat we een bezoek zouden brengen aan Nakuru Nationaal Park. Dit is één van de safari wildparken die dicht bij Naivasha liggen. Het is vooral bekend vanwege de miljoenen flamingo’s die de oevers van het meer roze kleuren. De meeste van onze werknemers waren nog nooit in een wildpark geweest, en hadden dus ook nog nooit dieren zoals een neushoorn of leeuwen gezien. In Kenia worden de National Parks helaas nog steeds vooral bezocht door, (en dus ook gezien als iets voor) de blanke touristen, al is dat gelukkig wel aan het veranderen.

Natuurlijk mochten ook de echtgenoten van onze werknemers mee, dus we moesten vervoer regelen voor een kleine 400 personen. Met een bonte verzameling van bussen melden we ons, met enige vertraging (1 bus met pech, oponthoud bij politie controles, etc), zaterdagochtend bij de poort van het park.

Het was fantatisch in de de bus, iedereen was erg uitgelaten en vol verwachting, het leek wel een schoolreisje! De eerste stop in het park was bij een waterval. Iedereen wilde op de foto, en natuurlijk ook onder de waterval. Een paar werknemers die bij Lake Victoria vandaan komen lagen al snel in het water.

Vervolgens werd koers gezet naar Baboon Cliff, dit is een uitkijkpunt over het park en het meer. Maar omdat het een picknick plek is, is het voornamelijk berucht vanwege de stelende bavianen. Binnen no-time waren dus ook een paar werknemers hun tas kwijt ,en zat er een aap in 1 van de bussen. Grote lol en een hoop geren, naar en weg van, de apen.

De dag eindigde bij Summit Lodge, een restaurant/café aan de rand van het park. Daar was een grootse lunch opgezet en de bar was open. Na de, in Kenia zo geliefde, speeches van werknemers en managers, en ook nog een optreden van 1 van de werknemers, werd de dansvloer al snel vol. Ik heb me laten vertellen dat het laat is geworden, en dat de laatste werknemers aan hun haren de bus in gesleurd moesten worden.

Al met al een fantastische dag!

2011_Work

Author

admin

One thought on “Hamer day 2011

  1. Prachtig. Erg goed om zo iets te doen. Wij hebben komende maand ook weer een feest, hete eerste lustrum, sinds de fusie. Kan er helaas niet bij zijn door mijn vakantie. Wie plant nu zo iets in juni??!!

Comments are closed.