Livingworking

Busy week

We hebben een drukke week achter de rug, maar het begon niet erg leuk. Op zondag nacht om 03:00 was er een roep om hulp via de security radio. Er was een brand bij één van de huizen van goede vrienden. Binnen 5 minuten was ik onderweg met waterslangen en scheppen. Maar bij aankomst kwamen de vlammen al 5 meter boven het huis uit. Veel meer dan het nat houden van de huizen en struiken/bomen er naast konden we niet meer doen.

Brand

Later in de week hebben we ook nog een brand gehad in ons dorp op de farm. Gelukkig waren onze mensen goed getrained. De verantwoordelijken in het dorp hebben snel gehandeld door de brand te blussen met een poederblusser, tegelijkertijd werd de beveiliging via de radio geinformeerd en die hebben direct de electriciteit afgekoppeld. De hele operatie was voorbij voor ik er erg in had. Complimenten!!

Donderdag ben ik bij de dokter geweest voor een aanhoudend hoestje. Ze wilden tuberculose uitsluiten, dus ik moest naar het ziekenhuis om een röntgenfoto van mijn longen te laten maken. Dat is nog eens service, om 10:30 in het ziekenhuis, om 11:00 er uit met foto’s en uitleg in mijn hand. Het is geen TB, maar wat is het dan wel? Hopelijk komt er iets uit het bloedonderzoek.

Slangen in de tuin…….Dinges zat te loeren in de struiken. Niet iets heel bijzonders, wanter leeft in onze tuin van alles, en we zien zo nu en dan ook een slang. Deze was niet erg groot, meer een uit de kluiten gewassen worm. Maar ik heb er wel een mooie foto van kunnen maken en de tuinmannen kwamen nog steeds met een panga aanrennen, bijna in paniek, want voor hun is een slang een slang (en daar houden ze niet van).

Slang(etje)

Zaterdag was de herdenkingsdienst voor onze buurman Mike Higgins, die in September overleden is. Lieke was al sinds donderdag met de bloemen bezig en dat zag er ook weer fantastisch uit. De herdenking was wederom op de vlakte voor onze huizen. Er waren veel mensen, mooie speeches en het is een prachtige lokatie. ‘s Avonds hebben we nog tot laat met een groepje zitten naborrelen op de vlakte met een groot kampvuur.

Zondag hebben we het weekend en de week afgesloten met een grote picknick/lunch bij het meer en wat waterskieën en hippo’s kijken.

The babes

Mike and Peter

Gieters

Sunset

Author

admin

2 thoughts on “Busy week

  1. Hey Eddy, bedankt voor je hulp bij de brand, dat was jarenlang mijn thuis in Kenya. Heel, heel triest dat er niks meer van over is…

  2. Eddy en Lieke, allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!! Heel veel succes met de voorbereidingen.

    Wat een gave foto’s staan er verder weer op de site en weer een hoop meegemaakt de afgelopen tijd. Blijft leuk om regelmatig een kijkje op de site nemen!!

    groetjes Carola

Comments are closed.