Lake Naivasha Bike race

August 26, 2008 11:57 pm

Afgelopen weekend hadden we een mountainbike race om het meer. Afstand 78 km, waarvan de helft zwoegen over een verschrikkelijk zandpad (genaamd North Lake Road).
Naast het Naivasha team (Robert, Daniel en ikzelf (de rest had iets beters te doen)) hadden we versterking uit Nairobi en Limuru (Jens, Warmolt en Marko). Naast deze mzungu’s bestond de competitie uit professionele wielrenners uit heel het land, lokale fietsers (al weken werd er getraind rond het meer) en een hele oude Mzee (denk dat hij wel dik in de 70 was).

Het deelnemersveld (zie ons rechts)
lake naivasha race

Tocht was zwaar maar we hebben het allemaal gered. Jammer genoeg ben ik wel mijn GPS kwijt geraakt. Het eindigde met een echte Afrikaanse ceremonie, dus lang wachten, nog langere speeches en wij blanken moesten natuurlijk vooraan in de spotlight zitten. En we hadden niet eens kunnen winnen van die “black mamba’s” (zwarte oma-fietsen) zonder versnellingen.

En nu trainen voor volgend jaar, editie 2!

Robert om het laatste stuk bij Karagita
Robert Karagita

Ook Eddy sportief
Eddy

One Response to “Lake Naivasha Bike race”

anne wrote a comment on September 3, 2008

zo dan ook niet gek.nl zo’n tochtje. ik zie het mezelf voorlopig nog niet doen. ik vraag me toch af wat was de snelste tijd??