Living

Nieuwe meubels

We zijn donderdag naar Nairobi gegaan om onze ID-kaarten aan te vragen. Dat ging deze keer erg gemakkelijk. We hebben een bedrijf die dit voor ons regelt. We zijn naar zijn kantoor gegaan en hebben een mannetje meegekregen die immigratiedienst alvast belde dat we er aan kwamen. Vervolgens heeft hij in alle rijen gestaan (en dat zijn er een paar, steeds voor 1 stempeltje) en wij konden lekker op een stoel blijven zitten. Van al onze tien vingers zijn afdrukken genomen en we kunnen over 5 weken de ID-kaarten ophalen. Score, binnen 1 uur weer buiten. Dit koste de vorige keer de gehele dag (goede voorbereiding is het halve werk).

Hierna naar de winkel waar we onze bank en tafel / poef hebben laten maken. Want deze zouden klaar zijn. Komen we daar aan, staat hij er niet, en moest even worden opgehaald. En nee, je raad het nooit: komen ze met onze bank uit de bosjes aan de overkant van de weg. Ze hebben daar de halve voorraad staan, tussen de struiken met enkel een stuk plastic er over. Maar het resultaat was prachtig.

Nieuwe bank

Na het bekijken van onze bank hebben we langs Ngong road (een straat met allemaal ijzer en meubelmakers) een BBQ en vuurkorf / schaal gekocht. De BBQ moest nog een likje verf hebben, dus die konden we vrijdag pas ophalen.

Ngong road

Vrijdag heeft onze vrachtwagen (die we delen met Mayflower en Silze) de bank en poef opgehaald en onze eigen chauffeur heeft met de pickup de BBQ opgepikt.
Dus gisternavond was het genieten op onze nieuwe bank en hopelijk wordt het vandaag een succes op de BBQ.

Nieuwe BBQ

Author

admin