Living

Celebration of Life voor John D ‘Olier

Afgelopen weekend hebben we een ‘Celebration of Life’ gehad voor onze buurman en vriend John D ‘Olier. Hij is drie weken geleden bij een overval om het leven gekomen. Zonder reden weggerukt uit het leven.

Zoals we al eerder meegemaakt, en beschreven hebben; in Kenia is een begrafenis een viering van het leven en niet alleen maar rouwen om het verlorene.
Voor Johnny vond deze viering afgelopen zaterdag plaats. Iedereen die we kennen, plus nog eens 400 andere mensen mensen verzamelden zich, op zijn vrolijkst gekleed (zoals nadrukkelijk verzocht was door de familie) bij het huis van onze overburen (dat is Guy, de broer van John).

Iedereen had iets te eten bij zich en ik heb nog nooit zoveel verschillende hapjes bij elkaar gezien. Kip, boerenworst, kaasplankjes, toastjes met wel 20 verschillende salades, Indisch, brownies, koekjes, aardbeien en frambozen, je kan het zo gek niet verzinnen of het was er.

Johnny was een farmer, hij teelde onder andere zomerbloemen en verschillende groenten, maar zijn grootste passie waren druiven, en het maken van wijn. Voor de decoratie van de ceremonie had Lieke dan ook gebruik gemaakt van de bloemen van Johhny’s farm, en attributen die nodig zijn om wijn te maken.

Grote druivenpersen en wijnvaten versierd met bloemen stonden verspreid over het veld. Daarnaast was er een groot hart gemaakt van druivenhout met daarin druivenranken geweven.

Tijdens de ceremonie waren er een paar mooie speeches van vrienden uit alle fases van Johnny’s leven, zijn kostschool tijd in Kenia, de universiteit in Ierland, zijn eerste werkervaringen in Zuid-Afrika en natuurlijk zijn tijd in Naivasha. We hebben gehuild en ook hard gelachen, zoals het hoort bij een Celebration of Life. Zeker bij die van Johnny, die bekend stond om zijn lach en humor. Om middernacht gingen we naar huis, zonverbrand en meer dan lichtelijk aangeschoten. Precies zoals John dat zou hebben gewild.

Johnny we missen je!

Author

admin

2 thoughts on “Celebration of Life voor John D ‘Olier

  1. eddy en lieke. dit is anders dan in in Nederland maar een terugkijk op het leven met de goede en slechte belevenissen met een lach en een traan en borrel is toch iets moois. Doet me toch denken aan het afscheid van Ted. Lieke heeft zich weer haar crea kant laten zien Erg mooi en gepast bij het geheel

  2. hoi eddy en lieke: een mooie viering rond het afscheid van John, de buurman. Spreekt mij erg aan. Dat hij mag rusten in Vrede. Dood doet Leven. Beiden mogen gevierd worden. Wij hadden recent ook een Celebration of Life: de ‘zus van een schoonzus’ ging trouwen (terwijl niemand dat vooraf wist). Een mooi onverwacht feest in een strandtent onder een stralende zon met ‘natjes en droogjes’. In het verlengde hiervan: een verdere en goede voorbereidng voor jullie ja-woord!

Comments are closed.