working

Werken, werken, werken

In verband met concurrentiegevoelige informatie is het niet de bedoeling dat we te veel op het internet schrijven over ‘ons’ bedrijf.

Dat is echter natuurlijk wél waar we de meeste tijd doorbrengen. Omdat we ons zéér bewust zijn van onze trouwe fans, en we jullie niet teleur willen stellen doen we in onze vrije tijd hard ons best om zo interessant mogelijke verhalen bij elkaar te sprokkelen. Maar wat gebeurd er???? We krijgen steeds meer opmerkingen over of er ook nog wel gewerkt wordt!!!
We hebben dan ook besloten dat jullie gewoon pech hebben, als het niet gewaardeerd wordt dan hoeven wij ook niet aan het ‘werk’ te gaan voor mooie foto’s en smeuïge verhalen vonden we.

Wat we dan wél gedaan hebben? Nou de ‘gewone’ problemen oplossen; zoals proberen om onze container vrij te krijgen die vaststaat in Mombassa (omdat ze hier iets héél gebruikelijks als een ‘non negotionable airwaybill’niet kennen), Vooral véél problemen met en tussen werknemers oplossen, zoals mensen die om geld komen vragen omdat er een familielid ziek, zwak of misselijk is, of die vinden dat de verzorgsters bij de kinderopvang in ‘Florensis Village’ eigenlijk niet ouder dan 13 zouden moeten zijn omdat ze anders gaan rotzooien met de mannen in de Village, of erachter komen dat alle nieuwe douchekoppen in de damesdouches van de Village binnen een paar dagen ‘verdwenen’ zijn omdat de zorgvuldig ingevlochten extensions anders nat werden. Ook hadden we nog een delegatie van Florensis Nederland, samen met de general manager van het zusterbedrijf in Ethiopie op bezoek. Dan hebben we nog de Keniaanse staat die verzint dat plastic zakjes milieu vervuiling veroorzaken, en dus vanaf nu verboden zijn. Wat als resultaat heeft dat we geen zakjes meer kunnen kopen voor de oogst van de stekjes. De gemeente Naivasha heeft verzonnen dat we opeens 1% van onze omzet als belasting moeten betalen (zonder dat er een tegenprestatie voor geleverd gaat worden). Het ‘Buro of standards’ wil geld zien, met terugwerkende kracht vanaf 1998 omdat ze zouden controleren dat de tuinbouw exportproducten aan bepaalde standaarden voldoen (we hebben ze nog nooit gezien). De dozen leverancier is niet te vinden en we kunnen dus geen nieuwe dozen bestellen. Ze hebben diesel getankt in de compressor in plaats van in de dieseltank, en dus doet de compressor het niet meer. Na een heerlijke regenbui stond er van de week 20cm water in de schuur, en was er een scheur van 2 meter in de kas ontstaan.
Moeten we nog even doorgaan ??????

Author

admin

2 thoughts on “Werken, werken, werken

  1. Maar… Nu noem je op wat anderen allemaal aan werk verrichten en dat jullie het daar niet mee eens zijn… Maar jullie doen dus gewoon echt helemaal niks?

Comments are closed.