Uncategorized

Paasvakantie in Nederland

Wij zijn inmiddels al weer een aantal dagen terug in Kenia, maar die tijd hadden we hard nodig om bij te komen van de vele indrukken, om op te knappen van nare verkoudheden (niks meer gewend die lui!), en voor het uitzoeken van de vele honderden foto’s.
Wat hebben we veel gedaan, en wat was het allemaal leuk! Eigenlijk verdiend iedere dag, of zelfs iedere activiteit, een eigen blogpost, en dan heb ik het nog niet eens over de -misschien wel meest kostbare- momenten daartussen: Luidkeels zingen over en met ‘ je oude opa’, samen onder 1 dekentje op de bank met je grote nicht, of ‘s morgens vroeg gezellig tussen opa en oma in het grote bed kruipen (Oma, schuif eens op!)

Na een lange reis, begon ons bezoek bij opa en oma in landgraaf. We togen o.a. samen naar de markt in Eijgelshoven, op jacht naar nootjes (en jeugdsentiment.) Helaas min of meer te vergeefs, want in Eijgelshoven blijkt tegenwoordig geen nootjeskraam meer te staan!

Zondag vertrokken we samen met opa en oma voor een paar dagen naar de Ardennen. Omdat er geweldig mooi weer voorspeld was, besloten we te gaan railbiken. Wat een leuke ervaring, en een heerlijke dag leverde dat op!

De daaropvolgende dagen was het een stuk minder warm, maar dat deerde ons niet. We bezochten Namen, maar ondanks alle lovende recensies viel dat toch wat tegen. Daarom togen we de dag daarna naar Dinant, wat dan weer onverwacht veel te bieden had; een leuke tour door de grotten, een kabelbaan naar de citadel, een boottocht over de maas, een museum gewijd aan de uitvinder van de saxofoon en, in Mia’s ogen het meest indrukwekkend: een prachtige kerk, met een heel groot kruisbeeld.

Op de terugweg stopten we bij een echt Belgisch Frietkot ( jawel ze zijn er nog, al viel het nog niet mee om er een te vinden) voor lekkere Belsje patatten.

De reis ging voort naar Naaldwijk, dat we tevens als uitvalsbasis gebruikten voor een aantal andere bezoeken. Op donderdag mocht Mia met opa en oma op pad, en dat betekende dat er weer een bakfiets geregeld moest worden, want geen bezoek aan opa Cor zonder Bakfiets!
Ondertussen ging papa aan het werk bij Florensis, en mama ging een dagje naar Dordrecht met Esther. Wat een leuke stad is dat! We struinden langs de leukste en gekste winkeltjes, ontdekten de Dordtse hemel, genoten in villa Augustus van een heerlijke lunch, en kletsen tussendoor aardig bij.

Op vrijdag togen we naar Brielle. Wat is het toch handig als vrienden besluiten bij elkaar in de straat te gaan wonen! Zo konden we met zowel de Broekhuisjes als de Wiggertjes bijkletsen. We wisten onze activiteiten precies goed te timen, waardoor deze overwegend grijze dag voor ons voelde als een heel vriendelijke en zonnige lentedag. We bezochten een grote geitenboerderij, en een heerlijke speeltuin, waar we warempel picknickten in de zon!

Als afsluiting genoten we thuis nog van een tafel vol heerlijkheden. Toen er ineens wel heel vreemde geluiden van de bovenverdieping klonken, bleken alle 4 de kinderen zelf samen in bad gekropen te zijn! Haha! Wat een geweldige afsluiting van een heerlijke dag!

Zaterdag spraken we af voor een paasbrunch met de Popjes en Gasten bij Esther en Mark thuis. Uiteraard begon dat met het zoeken naar eieren! Het was een heerlijk relaxte dag, waarbij we uitgebreid getafeld, gekletst en gelachen hebben. Genieten met een grote G!

Ook zondag begon natuurlijk met het zoeken naar eieren. Na een uitgebreid paasontbijt bezochten we Madurodam. Het was koud, maar daardoor niet te druk, en erg leuk. Vooral de treintjes vond Mia geweldig.

Oom Ruud had gehoord dat er een bezienswaardigheid was gearriveerd in de haven van Rotterdam, namelijk een enorm, half afzinkbaar schip, met een grote olieopslag als lading. We besloten dat spektakel ook nog even te gaan bekijken. Bijkomend voordeel was dat we dan met het pont moesten (mochten).
We sloten de dag nog af met een lekker etentje, en toen was het (vooral voor Mia) echt op.

Op maandag hadden we eigenlijk gepland om samen met Joost, Wendy en Lotte deel te nemen aan een Obstacle/ mud run, maar wegens broedende kievitten op datzelfde veld, werd die last minute afgelast.
Omdat wij inmiddels alledrie aardig verkouden waren, en Mia zelfs al een aantal dagen koortsig, besloten we daarvoor in de plaats gewoon een gezellige dag bij hen thuis in Arnhem door te brengen. Uiteindelijk was dat precies wat we nodig bleken te hebben, het werd een heerlijk relaxte dag, en we hadden zo ook echt weer eens tijd om lekker bij te kletsen. Mia kreeg een prachtige vlieger cadeau, en die moest natuurlijk wel nog even uitgeprobeerd worden!

Dinsdag reden we naar Groningen, waar we een heel leuk huisje gehuurd hadden, en vanalles wilden ondernemen. Maar ondertussen begon Mia aardig last te krijgen van heimwee, en nog steeds hadden we alledrie last van die nare verkoudheid. We besloten dus ook om een beetje gas terug te nemen.
Woensdagmiddag gingen we op bezoek bij Annejet en de kinderen in Grijpskerk, en hoorden we over hun spannende bouwplannen. Ook hier hadden we weer een heel gezellige en relaxte middag, en het was heel leuk om nu alvast over het stukje land te lopen, waar ze volgende keer misschien wel zullen wonen.

Donderdag kwamen Peter en Tirza naar ons huisje in Groningen, Wat vond Mia dat heerlijk, dat er nu ook een keer iemand bij haar kwam spelen! Natuurlijk gingen we ook samen even de stad in. We aten poffertjes onder de Martinitoren, en natuurlijk ook een ijsje, gewoon omdat het kon. Bij terugkomst ‘thuis’ was het zelfs zulk lekker weer, dat we buiten op straat konden picknicken. Het voelde heel even alsof we weer in Delft waren.

Vrijdag gingen we, samen met de gehele familie Bijleveld, naar Wildlands in Emmen, een beetje jeugdsentiment voor papa, die vroeger heel vaak naar de dierentuin in Emmen ging. Wat een leuk park is dat geworden! Er is voor alle leeftijden vanalles te beleven, zowel binnen als buiten. De dag vloog dan ook voorbij, maar eindigde natuurlijk niet voordat we deze dag, en eigenlijk ook ons bezoek, afsloten met een klapper, namelijk pannekoeken in Zuidlaren!

Toen we op zaterdag weer naar Naaldwijk reden, besloten we via de Noord Oost Polder te rijden, om even te genieten van de tulpenpracht! Het is maar zo’n korte periode van het jaar, dat de bollenvelden zo prachtig bloeien, en de kans is groot dat we niet vaak op precies dat moment in Nederland zullen zijn. Dus dit keer wilden we ons die gelegenheid niet laten ontglippen.
De rest van de dag hadden we nodig voor het doen van de laatste inkopen, en om alle verzamelde spulletjes weer in de koffers en tassen zien te krijgen.

En zo vertrokken we op zondag weer naar huis. Met ongeveer 150 kg aan spullen, maar met nog veel meer mooie herinneringen. We maakten ons een beetje zorgen om de aangekondigde drukte en chaos op schiphol, maar dat bleek niet nodig, alles verliep gesmeerd.

Author

admin