Uncategorized

Bobo’s in the Bush

Ik werd van de week gebeld door de Nederlandse ambassade, omdat Bert Koenders, De Nederlandse minister van ontwikkelingssamenwerking, naar Naivasha zou komen. Hij wilde een kwekerij bezoeken, met enkele tuinders praten en een Rode Kruis kamp bezoeken.

Om 08:00 uur vanochtend landden er twee 8 persoonsvliegtuigjes bij het Flower Business park aan de andere kant van Naivasha. Hierin zaten de ambassadeur en de minster, vergezeld door voorlichters, journalisten en beveiliging. Het landen was nog best spannend want het had gisteren gegoten en de grasbaan was dan ook behoorlijk nat met veel plassen.

landen

Na het handjes schudden zijn we naar het bedrijf Maridadi Flowers gegaan. Hier heeft Bert Koenders een aantal gespreken gevoerd met zowel de werknemers als met een aantal kwekers.

DO, ambassadeur en Bert Koenders

Werknemers

Vervolgens zijn we naar de gevangenis in Naivasha gereden, omdat daar een hoop vluchtelingen schuilen. Deze vluchtelingen willen graag terug naar het Westen waar ze oorspronkelijk vandaan komen, het Rode Kruis echter wil ze lokaal in vluchtelingenkampen onderbrengen. Terug naar het Westen is geen optie want daar is ook geen plek voor deze mensen. Het was erg treurig om die mensen te zien, al hun bezittingen die ze nog hebben op een hoopje met het gezin er omheen. En geen idee hoe de toekomst verder moet.

Vluchtelingenkamp

Koenders in gesprek

Het hele bezoek duurde al met al net 2 uurtjes, maar genereerd tenminste wat media aandacht voor een groep mensen die het hard nodig hebben. Hun leven is in die paar afschuwelijke dagen totaal kapot gemaakt.

Bus naar Eldoret

Author

admin