Living

5 jaar Kenia

Alweer vijf jaar wonen we nu in Kenia. Wat een raar iets is tijd toch. Aan de ene kant kan ik bijna niet geloven dat we hier alweer vijf (!) jaar wonen. Dat is voor ons beiden de langste aaneengesloten periode op één plek, in één huis, in ons volwassen leven. Maar zo lang lijkt het helemaal nog niet!

Het afscheidsfeestje in de strandtent, uitgezwaaid worden door alle lieve popjes en gasten op Schiphol, de (stiekeme) zenuwen over deze nieuwe periode die we tegemoet zouden gaan. Het lijkt nog maar zo kort geleden…
Maar aan de andere kant voelen we ons hier zó thuis, dat het lijkt alsof we hier altijd al geweest zijn. Zo veel lieve, leuke en interessante mensen die ons na aan het hart liggen, waar we grootste feesten mee hebben gevierd, van pyamaparty’s tot zwembadfeestjes, tot artic party’s tot zelfs onze bruiloft, maar ook groots verdriet mee hebben gedeeld bij het afscheid van dierbaren. De gebruiken en eigenaardigheden van Kenianen die steeds minder opvallend worden, en die van Nederlanders die steeds méér opvallen, De vele activiteiten en organisaties waar we inmiddels ingeburgerd zijn, wonen we hier echt pas vijf jaar?

En tot slot ons huisje. ONS huisje! Wat waren we blij verrast dat zó snel gevonden te hebben, en de foto’s en commentaren van Edwin en Tamara waren méér dan voldoende om ‘ja’ te zeggen, nog voordat we daadwerkelijk in Kenia waren!
Inmiddels hebben we het naar onze smaak en wensen aangepast en ingericht, en wat zijn we er nog altijd blij mee! Eigenlijk wilde ik een ‘voor’ en ‘na’ fotoserie van ons huisje plaatsen. Maar het is niet af, en mezelf kennende zal het ook wel nooit af zijn. Als het ene idee af is, is er inmiddels een volgend idee dat uitgevoerd gaat worden. Daarom dus geen ‘voor&na’ maar wel een ‘toen en nu’ fotoshoot, omdat ik denk dat dat wel grappige verschillen zal opleveren.


Voorkant


Woonkamer


De eethoek


De oude keuken die is omgebouwd tot studeerkamer


De oude werkplaats, die we met het huis hebben verbonden, en vervolgens omgebouwd tot de nieuwe keuken


De nieuwe keuken


Overloop bovenverdieping


Slaapkamer


Badkamer


De banda in de tuin, met uitzicht over de vlakte (of soms het meer)


Ons nieuwe gastenverblijf “(Angies) Kuku House”, was vroeger het kippenhok


Binnenkant van het kuku house


De vlakte voor ons huis, welke de afgelopen maanden is veranderd in een meer

Author

admin

One thought on “5 jaar Kenia

  1. Wat een knoepert van een huis zeg! daar kunnen wen in nederland alleen maar van dromen!

Comments are closed.