party

Feest weekend

Zaterdag was de bruiloft van Robert en Machteld. Omdat het hier alweer de hele week regende was iedereen erg zenuwachtig voor het weer, want alles was gepland buiten plaats te vinden. Gelukkig hebben we het uiteindelijk de hele dag droog gehouden.

De ceremonie vond ‘s middags plaats, aan de oevers van het meer. Het was heel bijzonder, er waren strobalen neergelegd waar iedereen op zat, en natuurlijk waren er een paar stoelen voor het bruidspaar en de getuigen. Op de achtergrond keken we dus uit op de bergen, en het meer met de nijlpaarden. Robert werkt bij een rozenvermeerderaar, dus uiteraard waren er veel versieringen met rozen.
De ambtenaar die de ceremonie uitvoerde was een échte Keniaan, en het was zijn eerste bruiloft, dus hij maakte er (ongewild) een erg grappig geheel van. Een bepaalde stam hier in Kenia (de Kikuyu) heeft de vreemde neiging om de L en de R steeds door elkaar te halen. Deze meneer was dus een Kikuyu, en alleen dat was al grappig. Hij had het steeds over Lobbert in plaats van Robert, en dat hij de ‘pressure’ ( in plaats van pleasure) had om hun in de echt te verbinden enzo. Haha, echt grappig. Omdat hij zo’n moeite had met het uitspreken van de namen (Van Donk en Geut) besloot hij op een gegeven moment ze maar gewoon ‘donkey en goat’ te noemen ! En bij het uitwisselen van de ringen wilde hij dat ze de ringvinger in de lucht staken, en de ander moest de ring er dan de hele tijd boven houden. Het leek dus net alsof ze hun middelvinger opstaken, dat zullen grappige trouwfoto’s worden denk ik!

Trouwen Robert en Mac

Ook hadden Robert en Mac een stel Keniaanse dansers geregeld die ons ná de ceremonie zouden vermaken. Maar die waren natuurlijk te laat, dus midden tijdens de ceremonie komt er ineens een Matatu (taxibusjes die algemeen transportmiddel zijn in kenia) langs de hele ceremonie gescheuren. Wij dachten eerst nog: wat is dat nou weer voor een idioot, maar achteraf gezien is het eigenlijk juist ook wel heel erg grappig, en typisch Keniaans. En het bleken dus de dansers te zijn. Die moesten ons vermaken, want Robert had een verassing voor Mac geregeld, namelijk een rondvluchtje over het meer, en dus ook over het hele bruiloftspubliek dat er nog stond. Héél gaaf, het was een vliegtuigje van één van de farms hier, dus ze gingen héél erg laag, dat moet echt geweldig zijn geweest! (zie het vliegtuigje in de foto)

Nou, ‘s avonds was er nog een geweldig feest natuurlijk, met eerst een heerlijk buffet, en daarna dansen bij het zwembad dus we hebben ons enorm vermaakt!!!

Vliegtuig

Author

admin