Ford Catwalk Challenge

August 10, 2009 9:10 pm

Afgelopen weekend stond Nairobi in het teken van de Ford Supermodel Search of Kenya 2009.
Dit werd georganiseerd door vrienden van ons, en we waren beiden dan ook ingeschakeld om mee te helpen met de organisatie. Eddy als fotograaf van het hele gebeuren (!) en Lieke voor de decoratie van de afsluitende show in de avond.

De aspirant modellen moesten om 07.00 uur ‘s ochtends verzamelen in één van de moderne winkelcentra in Nairobi. Er waren bijna 1000 meiden!!!
De eerste selectie werd gedaan aan de hand van leeftijd, lengte en heupomvang, en vooral dat laatste is in Kenia toch een moeilijk punt. Na deze eerste selectie bleven er nog ongeveer 40 meiden over. Dit is ook het moment waarop Eddy aankwam om foto’s te maken.

40 geselecteerde meiden

De jury koos uit deze 40 meiden vervolgens 15 finalisten. Veel van deze meiden hadden nog geen enkele modellenervaring, sommige kwamen écht letterlijk rechtstreeks uit de ‘bush’. Binnen enkele uren moesten deze meiden nu klaargestoomd worden om ‘s avonds een modeshow te lopen.

Westgate Mall

Op dezelfde locatie als waar de show ‘s avonds plaats zou vinden moesten dan ook kleren gepast (én nog op maat gemaakt) worden, haar en make-up bepaald en verzorgd, foto’s en portfolio’s gemaakt, en geleerd worden hoe je op hoge hakken, en op een catwalk loopt!

make-up

Zo rond 18.00 uur begonnen de eerste gasten binnen te komen, en om 19.00 uur begon het dan écht! Een wervelende show, waarin verrassend spectaculaire outfits van 4 locale designers door de, nu modellen, werden geshowd, en waarbij ze ondertussen uiteraard gejureerd werden op hun modellen kwaliteiten. Om deze nieuwe modellen iets meer kleedtijd te gunnen waren er ook nog een stel acrobaten, een salsa-demonstratie en een wervelende vuurshow op de catwalk te zien.

Catwalk

Uiteindelijk is een 17-jarig meisje (Gift Opar), met benen tot ver over haar oren, gekozen tot de terechte winnares. Volgend jaar mag zij Kenia gaan vertegenwoordigen op de wereldwijde finale in Sao Paulo in Brazilië. Onze stem heeft ze!

Winnares Gift Opar en Lyndsey
Gift Opar & Lyndsey McIntyre

meiden

Winnares Gift Opar
Gift Opar

Maua Moments at work
Maua Moments at work

Lieke haalde de krant (en werd zelfs nog eerder genoemd dan de winnares!) Klik op de krant voor een vergroting
Lieke in de krant

One Response to “Ford Catwalk Challenge”

Marsha Makatini wrote a comment on September 1, 2009

It was such a beautiful moment for me to be one of the finalists..it gave me a boost to a career that i will start..i was so happy that day to be among those girls…and to be the first one to start the catwalk challenge all the way from Westgate :))

Marsha.