working

Mirera Primary School

Florensis Nederland organiseert jaarlijks een fancy fair, waarbij plantjes verkocht worden ten behoeve van een goed doel in de landen waar ze productielocaties hebben ( Ethiopie en Kenia). Zodoende hadden we dus een behoorlijk bedrag gekregen dat w enaar eigen inzicht aan een goed doel mochten besteden.

Na lang overleg met en over verschillende goede doelen in Naivasha hebben we een paar maanden geleden besloten hiervan een klaslokaal te bouwen voor Mirera Primary School. Dit is een basisschool ong 5 km bij de farm vandaan. Het ligt in het plaatsje Mirera dat samen met Karagita 1 van de grootste ”dorpen” van Naivasha is. Totaal wonen er ong. 80.000 mensen, waarvan veel in huisjes van modder.

Mirera Primary School heeft 3700 leerlingen, 33 klaslokalen en 70 leraren. Zoals je begrijpt dus veel te weinig klaslokalen. We hebben met het geld dat was ingezameld via de fancy fair 2009, 1 extra klaslokaal kunnen bouwen.

Lieke

Op vrijdag 14 Mei was de officele opening van dit lokaal. Het zou het lokaal worden voor Standard 3 Eldoret (leeftijd ong. 8-9 jaar). Zodoende was de hele klas aanwezig, samen met de leraar en de hoofdmeester. Wij waren vanuit Florensis met een aantal personen uit de welfare commissie naar de opening gegaan. Het was een mooie opening, compleet met het doorknippen van een lintje, liederen zingen etc.. Daarnaast hebben we nog een aantal bomen geplant die we aan de school hadden gedoneerd.

Het werk is nog lang niet gedaan op Mirera Primary school, maar in ieder geval zitten er weer een aantal kinderen droog te studeren voor een mooie toekomst.

opening

stoelen dragen

Bomen planten

zwaaien

Author

admin