Livingparty

Woest weekend

Afgelopen week was de week waarin eigenlijk de Keniaanse tuinbouwbeurs ‘Hortec’ had moeten plaats vinden. Ter afsluiting van deze beurs geeft de Nederlandse Landbouwattaché altijd een borrel in zijn tuin, om nog even na te praten en te netwerken.

In verband met de onvoorspelbare situatie in Kenia van de afgelopen tijd is de Hortec echter uitgesteld, maar de landbouwattaché vond dat de borrel eigenlijk toch maar door moest gaan. Dat vonden wij ook een goed idee!

Met een hele delegatie uit Naivasha begaven wij ons afgelopen vrijdag dan ook richting Nairobi. En aangezien we daar dan toch een keer ‘s avonds moesten zijn hadden we bedacht dat we dan gelijk maar even misbruik moesten maken van de situatie, door nog eens ‘ouderwetsch’ te gaan stappen! Nou, dat is gelukt!!

Hadden we op de heenweg nog twéé taxibusjes nodig om ons achten van het hotel naar de borrel te vervoeren, aan het eind van de borrel pasten we ook best met zijn tienen in de auto van Ron!
We belandden zo uiteindelijk in Karen, in een soort kruising tussen een schuur, opslagplaats, studentensociëteit en Ierse bar. Aan aankleding of sfeermakers was geen enkele moeite of shilling verspild, dus de Landbouwers onder ons voelden zich al meteen thuis! Het bewees maar weer eens dat je gezelligheid zelf maakt, en dat de omgeving daarvoor niet van belang is. We rolden namelijk pas rond een uur of vier moe maar voldaan allemaal een Matatu in. Uiteraard hebben we onderweg nog wel de nodige sociëteitsliederen en Irish drinking songs de revue laten passeren. Zal wel een apart gezicht geweest zijn, en Matatu vol zingende Wazungu.

Double Inn in Nairobi

Zaterdag stond in het teken van uitbrakken, boodschappen doen en vroeg naar bed!

Zondagochtend is Eddy met de jongens gaan Mountainbiken. We zijn van ons huis naar Longonot gereden, en vervolgens via Hell’s Gate weer naar huis. Een heerlijke, maar vermoeiende rit van 40 km over zand-, gravel en lava gesteente. En de uitzichten zijn fantastisch. Ook harder een berg af racen dan een kudde Thompson gazelles is erg gaaf.
‘s Middags hebben we het weekend goed afgesloten met een gezellige braai bij Nicky en James.

Longonot

Biking plain

Banden plakken

Author

admin

One thought on “Woest weekend

  1. weet je als ik over dat “fietstochtje” leest wordt ik hier zowaar al moe…. dit gezien de staat en de niet zo vlakke wegen daar…

Comments are closed.