LivingTravel

Weekend weg

Eindelijk weer eens een leuk stukje.
Al moet ik er bij zeggen dat de ellende in Kenia nog niet over is. Er wordt nog steeds gevochten. Zeker op het platteland lijkt het erger te worden aangezien de politie daar zo goed als afwezig is.

Afgelopen weekend zijn vrienden uit Nairobi bij ons langs geweest. Barbara en Jens wonen al weer 3 jaar in Kenia. Was erg gezellig, lekker eten, spelletjes spelen etc. Zondagochtend gingen ze weer richting Nairobi en zijn wij nog naar Ol Kalou gereden. Joyce, de dochter van Jacob en Annet was jarig. We hebben daar even lekker in het zonnetje gezeten met een biertje of wat. Onderweg naar huis hebben we Chinees gehaald (ja, we hebben zelfs een Chinees met afhaalservice tegenwoordig).

Overmorgen vertrekken we voor 5 dagjes naar Lamu. Lieke en ik zijn van het weekend 10 jaar samen, dus dat vonden we wel een goede reden om er even goed tussenuit te gaan. We vliegen donderdag vanuit Nairobi naar Lamu.
Lamu is een klein eilandje voor de kust van Kenia, vlak bij de grens met Somalie. Het is een oude swahili nederzetting met heel veel arabische invloeden. Het is een echte historische stad, de tijd heeft er eigenlijk stil gestaan de afgelopen eeuwen. Maar daarover meer als we er geweest zijn (ik zit nou gewoon reisboekjes te citeren).

Map Lamu

Author

admin

2 thoughts on “Weekend weg

  1. Eddie & Lieke,

    Van je broer moet je het maar hebben….
    Zit ik stiekum jou stukjes over de toestanden in Kenia te lezen gaat hij dat verklappen…!
    Wat hebben wij in okt. j.l genoten van de meer dan gastvrije en vriendelijke mensen in Kenia. Dat ze elkaar nu naar het leven staan ondergaan wij met grote verbazing en geeft een gevoel alsof alle positieve indrukken van okt. j.l. zomaar tussen de vingers van je handen glippen. Geniet aan de Indische Oceaan net zo als Elly en ik hebben gedaan. Leuk om te lezen dat je even op visite bent geweest bij mijn kleindochter, zoon en (schoon)dochter.
    Henk Wiggers

Comments are closed.